Tęsknoty za pizzerią
Moderator: Moderatorzy
- Magdalaena
- -#Moderator
- Posty: 1366
- Rejestracja: pt 02 sty, 2004 13:28
- Lokalizacja: Warszawa
Nie wiem, czy w ogóle da się zrobić dobrą pizzę bezglutenową. Czy ta miękkość, elastyczność pizzy jaką pamiętają osoby zdiagnozowane w wieku dorosłym, to nie jest wprost efekt zastosowania glutenu ....
Tak samo przecież jest z pieczywem - niby można zrobić zupełnie znośny chleb bg, ale taka pyszna kajzerka z elastycznym ciastem w środku i chrupiącą skórką jest nieosiągalna.
Tak samo przecież jest z pieczywem - niby można zrobić zupełnie znośny chleb bg, ale taka pyszna kajzerka z elastycznym ciastem w środku i chrupiącą skórką jest nieosiągalna.
Ojejej! *jestem głupi* żywieniowa!! i to jaka ekstra!...ta miękkość, elastyczność pizzy (...) taka pyszna kajzerka z elastycznym ciastem w środku i chrupiącą skórką
Ostatnio zmieniony pt 31 sie, 2007 23:53 przez Joanna P., łącznie zmieniany 1 raz.
A ja znalazłam taką stronę oczywiście włoską oni się specjalizują w pizzy Gdzie jest parę miksów farin (mąk) m. in. właśnie do pizzy http://www.celiachia-food.com/start/frame.asp?l_ingua=0 (trzeba kliknąć po lewej stronie na farina i się pojawią)
Tylko miłość jest wieczna i przekracza granice czasu.
-------------------------------------------------------
Moje córeczki- Weronisia i Martusia!!!!!
-------------------------------------------------------
Moje córeczki- Weronisia i Martusia!!!!!
-
- Nowicjusz
- Posty: 2
- Rejestracja: sob 29 wrz, 2007 20:43
- Lokalizacja: Chełmek
Ehh Normalnie Nie moge mam 11 lat na ta chorobe juz choruje 4lata nie moge nic z tej maki tesknie za pizza hamburerami chociaz bulki z makki kukurydzianej mam ale to nic nie daje! Wkurza mnie to jestem rozwalony zalamie sie
//moderowane: wykrzykniki i emotikony
//moderowane: wykrzykniki i emotikony
Ostatnio zmieniony ndz 30 wrz, 2007 06:59 przez Celiaczek;-(, łącznie zmieniany 1 raz.
- Magdalaena
- -#Moderator
- Posty: 1366
- Rejestracja: pt 02 sty, 2004 13:28
- Lokalizacja: Warszawa
Może powtórzę to co napisałam w poprzednim wątku, aleCeliaczek;-( pisze:Ehh Normalnie Nie moge mam 11 lat na ta chorobe juz choruje 4lata nie moge nic z tej maki tesknie za pizza hamburerami chociaz bulki z makki kukurydzianej mam ale to nic nie daje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Wkurza mnei to jestem rozwalony zalamie sie
- Pisz staranniej. Kropki, przecinki, ortografia. Mniej emotikonów. To poważne forum dyskusyjne a nie czat.
- czy naprawdę chorujesz od 4 lat ? a może tylko wtedy Ci zdiagnozowano celiakię ?
- Spróbuj zrobić sobie pizzę sam albo na cieście z bezglutenu. Jeśli brakuje Ci pizzy i hamburgerów jako fastfoodu na mieście, to chodźcie raczej na gyros z frytkami. A w McDonaldzie jedz wielką porcję frytek i lody w kubeczku.
- Wyobraź sobie jak marnie byś się czuł, gdybyś nie był na diecie. Nie wiem jakie Ty miałeś objawy, ale ja przez całe dzieciństwo miałam koszmarne afty, całymi tygodniami piszczałam przy jedzeniu i nie bardzo mogłam mówić. Ciągle sie zaziębiałam. Byłam strasznie nieśmiała. I cały czas nie wiedziałam, co się ze mną dzieje.
Zazdroszczę Ci, ze już tak wcześnie dowiedziałeś się co Ci jest, że możesz być na diecie.