Costa Coffee
Moderator: Moderatorzy
Costa Coffee
Napisałam dziś do Costa Coffe - sieci kawiarnii w Polsce, m.in. w Krakowie są w Galerii Kazimierz. Pisałam oczywiście w sprawie możliwości sprzedaży bezglutenowych muffinów, ciastek czy deserów. Okazało się, że przez ostatni miesiąc sprzedawali bg ciasteczka brownies!!! Czy ktoś z was w ogóle o tym wiedział ...
Tak czy inaczej zachęciłam ich do odwiedzenia strony Stowarzyszenia i kontaktowania się z nim w razie takich akcji. TU się przekonuję, że trzeba pisać do takich sieciówek, im nas więcej tym może wreszcie BG CIASTKO W KAWIARNII to będzie STANDARD.
Oto mail, kt. dostałam z Costa:
Szanowna Pani,
Dziękujemy za przesłane informacje, wszelkie uwagi i sugestie naszych klientów są dla nas bardzo cenne.
Co do oferty produktów bezglutenowych na chwilę obecną jest ona u nas faktycznie niedostępna.
Temat ten jednak nie jest nam zupełnie obojętny. Przez ostatni miesiąc w kilku lokalach testowo sprzedawaliśmy np. bezglutenowe Brownie.
Powoli mamy nadzieję uda nam się wprowadzić do stałej oferty produkty dla osób na diecie bezglutenowej. Wymaga to jednak czasu.
O wszelkich nowościach będziemy oczywiście informować.
Pozdrawiam serdecznie
Beata Kosiba
eCoffee Sp. z o.o.
ul. Nowy Świat 49, 00-042 Warszawa
Restaurants Support Team
ul. Króla Kazimierza 18, 35-061 Rzeszów
tel. +48 (0) 17 850 66 40
fax +48 (0) 17 850 66 41
www.costacoffee.pl
Tak czy inaczej zachęciłam ich do odwiedzenia strony Stowarzyszenia i kontaktowania się z nim w razie takich akcji. TU się przekonuję, że trzeba pisać do takich sieciówek, im nas więcej tym może wreszcie BG CIASTKO W KAWIARNII to będzie STANDARD.
Oto mail, kt. dostałam z Costa:
Szanowna Pani,
Dziękujemy za przesłane informacje, wszelkie uwagi i sugestie naszych klientów są dla nas bardzo cenne.
Co do oferty produktów bezglutenowych na chwilę obecną jest ona u nas faktycznie niedostępna.
Temat ten jednak nie jest nam zupełnie obojętny. Przez ostatni miesiąc w kilku lokalach testowo sprzedawaliśmy np. bezglutenowe Brownie.
Powoli mamy nadzieję uda nam się wprowadzić do stałej oferty produkty dla osób na diecie bezglutenowej. Wymaga to jednak czasu.
O wszelkich nowościach będziemy oczywiście informować.
Pozdrawiam serdecznie
Beata Kosiba
eCoffee Sp. z o.o.
ul. Nowy Świat 49, 00-042 Warszawa
Restaurants Support Team
ul. Króla Kazimierza 18, 35-061 Rzeszów
tel. +48 (0) 17 850 66 40
fax +48 (0) 17 850 66 41
www.costacoffee.pl
-
- Bardzo Aktywny Forumowicz
- Posty: 738
- Rejestracja: czw 10 wrz, 2009 14:47
- Lokalizacja: Warszawa
to jest tabelka, którą można znaleźć na brytyjskiej stronie costy
http://www.costa.co.uk/pdf/allergy.pdf
(na pewno nie ma co się nią kierować w polskich warunkach, bo zastosowanie jej wymaga odpowiednich procedur, przeszkolenia personelu itd)
mam nadzieję, że polska odnoga weźmie sobie do serca Twój mail, w końcu siedzą tu już prawie 4 lata, o ile mnie pamięć nie myli...
http://www.costa.co.uk/pdf/allergy.pdf
(na pewno nie ma co się nią kierować w polskich warunkach, bo zastosowanie jej wymaga odpowiednich procedur, przeszkolenia personelu itd)
mam nadzieję, że polska odnoga weźmie sobie do serca Twój mail, w końcu siedzą tu już prawie 4 lata, o ile mnie pamięć nie myli...
We wszystkich kawiarniach Costa będą bezglutenowe brownies! hurra
Oto, co do mnie na ten temat dzisiaj napisali:
Witam Pani Ewo,
Zgodnie z prośbą informuję, że ponownie w naszej ofercie pojawi się bezglutenowe Brownie.
Produkt będzie dostępny we wszystkich lokalach Costa Coffee na terenie Polski początkiem przyszłego tygodnia.
Zapraszam do odwiedzenia nas.
Pozdrawiam serdecznie,
Beata Kosiba
eCoffee Sp. z o.o.
Oto, co do mnie na ten temat dzisiaj napisali:
Witam Pani Ewo,
Zgodnie z prośbą informuję, że ponownie w naszej ofercie pojawi się bezglutenowe Brownie.
Produkt będzie dostępny we wszystkich lokalach Costa Coffee na terenie Polski początkiem przyszłego tygodnia.
Zapraszam do odwiedzenia nas.
Pozdrawiam serdecznie,
Beata Kosiba
eCoffee Sp. z o.o.
-
- Bardzo Aktywny Forumowicz
- Posty: 520
- Rejestracja: śr 20 paź, 2010 16:47
- Lokalizacja: Rydułtowy
-
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 432
- Rejestracja: pt 25 lut, 2011 11:30
- Lokalizacja: Żory
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
Super, że wprowadzili to konsekwentnie w całej sieci, a nie tylko w wybranej lokalizacji! Brawa dla Costa Cofee
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
-
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 432
- Rejestracja: pt 25 lut, 2011 11:30
- Lokalizacja: Żory
Jak na razie nie próbowałam, ale będąc w galerii podeszłam, żeby się nieco przyjżeć tym bg browniesom i muszę Wam powiedzieć że profesjonalne podejście.
Ciastka, no nie tanie (5zł za szt.) ale zapakowane są osobno w folię więc i pewnie też tak są pieczone, żeby nie było kontaktu z glutenowymi produktami. Ponadto nie leżały w lodówce razem z glutenowymi ciastami, a osobno. Myślę, że Costa wie co ma robić w tym temacie. Niebawem je przetestuję.
Ciastka, no nie tanie (5zł za szt.) ale zapakowane są osobno w folię więc i pewnie też tak są pieczone, żeby nie było kontaktu z glutenowymi produktami. Ponadto nie leżały w lodówce razem z glutenowymi ciastami, a osobno. Myślę, że Costa wie co ma robić w tym temacie. Niebawem je przetestuję.
-
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 432
- Rejestracja: pt 25 lut, 2011 11:30
- Lokalizacja: Żory
Kupiłam dzisiaj w Katowicach "Choc Brownie gluten free Costa". Faktycznie leżą osobno zapakowane w folie, ja płaciłam 5,50 zł za sztukę.
Zdjęcie znalazłam tutaj http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
Bardzo dobre. Jednak w składzie mają skrobię pszenną bezglutenową, której ja staram się unikać.
Zdjęcie znalazłam tutaj http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
Bardzo dobre. Jednak w składzie mają skrobię pszenną bezglutenową, której ja staram się unikać.
"Świat pełen jest osób pilnujących własnych przywilejów i cudzych obowiązków"
- titrant
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
- Posty: 2152
- Rejestracja: ndz 26 paź, 2008 18:51
- Lokalizacja: Kraków
Pszenicę dobrze się piecze raczej dzięki zawartemu w niej białku, którego nie może być w skrobi. Skrobię pszenną sypie się pewnie, bo najtańsza .
[tutaj to tylko moja opinia: na tym forum wydaje się, że głównie ja uważam, że gluten to śmiertelna trucizna i jej rzucenie powinno nastąpić choćby na podstawie lepszego samopoczucia]