LIDL
Moderator: Moderatorzy
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
- Posty: 3643
- Rejestracja: śr 07 sie, 2013 07:40
- Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Re: LIDL
U mnie taki automat by nie zdał egzaminu, bo za mały chlebek z tego wychodzi. Piekę jakieś 2 razy tyle, co w nim wychodzi. I to co drugi dzień
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Re: LIDL
a mnie styropiany już dorzucają, patrzeć na nie nie mogę. Chleb natomiast sama zjadam jeden dziennie, kupuję najczęściej z Bezglutenu, te miękkie mam na raz do pracy, te bardziej suche czasem starczą na 2 dni. Też się zastanawiam nad zakupem maszyny ale nie wiem czy przy takiej ilości pieczywa opłacałoby się to, w końcu pieczenie trwa kilka godzin, więc prądu trochę zżera
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
- Posty: 3643
- Rejestracja: śr 07 sie, 2013 07:40
- Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Re: LIDL
Nie opłaci się. Lepiej zainwestować w formy do pieczenia i piec w piekarniku. Ja tak robię. Kupiłam sobie keksówki, formy do pieczenia bułek i jestem naprawdę zadowolona. Smak mojego pieczywa jest nieporównywalny do kupnego
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Re: LIDL
Nigdy nie ufałem takim maszynom do pieczenia chlebka. Nie ufałem w rozumieniu takim, że nie wierzyłem aby chlebek z tego był dobry. Słyszałem opinie że zwykle maszynki upieką oczywiście zwykły chleb pszenny, ale bezglutenowego już nie.
Jakiej mąki/mąk używacie do bułek/chlebka?
Prosiłbym o konkretną nazwę i producenta.
Przydałoby się może też odwołanie do jakiegoś super przepisu na miękkie pieczywo. Nie chcę zaśmiecać tego wątku więc może być też na prv
Jakiej mąki/mąk używacie do bułek/chlebka?
Prosiłbym o konkretną nazwę i producenta.
Przydałoby się może też odwołanie do jakiegoś super przepisu na miękkie pieczywo. Nie chcę zaśmiecać tego wątku więc może być też na prv
Na diecie bezglutenowej od zawsze
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
- Posty: 3643
- Rejestracja: śr 07 sie, 2013 07:40
- Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Re: LIDL
Najczęściej korzystam w przepisu ma najprostszy chleb bg z bloga Moje wypieki. Mąki mieszam różne. Prześledź wątek o chlebach, tam jest sporo.
Jeśli chodzi o mąki, to zawsze mam w szafce mąki Schaer: Bread mix, Brot mix i Mix it, ale dodaję ich tylko trochę. Zawsze mam i dodaje do wszystkiego mąkę z amarantusa Amarello lub Szarłat. Poza tym kupuję mąki Incola: jaglaną, gryczaną, ryżową, teff, z ciecierzycy. Z polskich firm lubię mieszankę wieloziarnistą bez skrobi pszennej Bezgluten, mąkę kukurydzianą Glutenex. Lubię też mąkę z Marcs&Spencer.
Generalnie w mojej kuchni jest ok 15 kg mąk
Jeśli chodzi o mąki, to zawsze mam w szafce mąki Schaer: Bread mix, Brot mix i Mix it, ale dodaję ich tylko trochę. Zawsze mam i dodaje do wszystkiego mąkę z amarantusa Amarello lub Szarłat. Poza tym kupuję mąki Incola: jaglaną, gryczaną, ryżową, teff, z ciecierzycy. Z polskich firm lubię mieszankę wieloziarnistą bez skrobi pszennej Bezgluten, mąkę kukurydzianą Glutenex. Lubię też mąkę z Marcs&Spencer.
Generalnie w mojej kuchni jest ok 15 kg mąk
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Re: LIDL
A ja trochę po czasie (bo dopiero byłam w Lidlu ) ale bardzo dziękuję za zdjęcie! Dzięki niemu odnalazłam produkt, bo bym sama nie wpadła, że taki boczuś może być bez glutenu i życie staje się lepszekaczmi pisze: Połówka opakowania wygląda tak, całej już nie mam
http://zapodaj.net/29c8e8d9dbe76.jpg.html
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
- Posty: 3643
- Rejestracja: śr 07 sie, 2013 07:40
- Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Re: LIDL
Znalazłam dziś soczewicę i ciecierzycę, ale mają napis, że mogą zawierać gluten I teraz nie wiem, czy po wypłukaniu będą ok? Na wszelki wypadek nie kupiłam
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Re: LIDL
W moim Lidlu w Warszawie jest soczewica firmy "krzak" i ma napisane tylko w składzie, że ma soczewice i nic więcej.Anula80 pisze:Znalazłam dziś soczewicę i ciecierzycę, ale mają napis, że mogą zawierać gluten I teraz nie wiem, czy po wypłukaniu będą ok? Na wszelki wypadek nie kupiłam