Byliśmy w "Dobrej kawie" w zeszłą środę, przy okazji wycieczki do Trójmiasta. Synek uczulony na nabiał i jajka mógł zjeść lody ryżowe i był szczęśliwy Piłam zieloną herbatę, jedna z kelnerek mnie zapewniała, że jest bg, bo sama nie może glutenu i ją pije i jest ok - wypiłam i było ok Na ciasto się nie odważyłam, a może trzeba było? Natomiast w Gdyni odwiedziliśmy Trio i muszę powiedzieć, że obiad był pyszny
Podobno w sklepie Zielono Mi na Morenie ul. Marusarzówny 2 (lok. 35 - I piętro, w budynku KFC) można kupić bezglutenowe pierogi. Jak się upewnię, to dam znać
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Zadzwoniłam, mają pierogi z Gospody u Wiedźmy, na chwilę obecną 20 rodzajów farszów. Ceny od 13 do 17zł za opakowanie 10 sztuk. Może komuś info się przyda
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Hej! We Wrzeszczu na ul. Jesionowej jest Vegan Burger i mają opcje jedzonka bez glutenu. Co prawda nie wiem jak z przygotowywaniem potraw, możliwością zanieczyszczeń itd, ponieważ jestem na diecie bez glutka od niedawna i jeszcze nie mam pełnej śmiałości wypytywać o wszystko... W każdym razie sos pieczeniowy jaki jadłam jest bez mąki, jest opcja bułki bezglutenowej i cała reszta dania podobno nie zawierała glutenu. W każdym razie obsługa rozumie o co chodzi i zjadłam ze smakiem Pozdrawiam
Witam Z Menu bez glutenu zniknęło gdyńskie Trio?? Wiecie coś o nich? Byliśmy tam ze 2 lata temu i byliśmy zachwyceni. A jutro wybieramy się nad morze i planowaliśmy wycieczkę do Trójmiasta... Help!! możecie coś doradzić?