Wrocław - Najadacze.pl - bez glutenu i laktozy

Miejca w kraju i za granicą przyjazne bądź nieprzychylne "bezglutenowcom"

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
najadacze
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: śr 12 mar, 2014 22:40

Wrocław - Najadacze.pl - bez glutenu i laktozy

Post autor: najadacze »

Witam,

zapraszamy do naszej WEGAŃSKIEJ (100% roślinnej) restauracji Najadacze.pl - Vege kuchnia świata. Nasze menu zawiera sporo dań bezglutenowych:

http://najadacze.pl
Wrocław ul. Nożownicza 40 (->wirtualna wycieczka i mapa)

Możliwość zamówienia jedzenia do domu i biura tel: 71 344 55 11

Obrazek - Zupa dnia
Obrazek
Obrazek - Zestaw Wolna Palestyna (opcja z ryżem)
Falafele (kotlety z ciecierzycy), hummus (pasta z ciecierzycy i masła sezamowego TAHINI), przyprawy, ryż zamiast chleba
Obrazek
Obrazek - Zestaw Thali
Sabdżi (warzywa z przyprawami indyjskimi), ryż Basmati, pakora (warzywa w cieście z mąki cieciorkowej), sambar (sos z czerwonej soczewicy), pappadam (chrupiący chips z mąki cieciorkowej)
Obrazek
Obrazek - Zestaw Thali XXL
Ryż Basmati, sabdżi (duszone warzywa
z przyprawami indyjskimi), tofu w curry na mleku kokosowym, pakora (warzywa w mące cieciorkowej), pappadam (chrupiący chips z mąki cieciorkowej), pomidory, słodko-pikantny chutnej owocowy
Obrazek
Obrazek - Tofu w Curry
Tofu w sosie curry na mleku kokosowym ze świeżym szpinakiem, sałatą, kiełkami. Danie podajemy z ryżem Basmati.
Obrazek
Obrazek - Masala Dosa
Popularne danie w południowych Indiach - naleśnik z ryżu i urid dal’u podawany z farszem ziemniaczanym i sosami kokosowym i sambar’em
(z czerwonej soczewicy)
Obrazek
Obrazek - Zestaw Kofta
3 kotlety z marchwi i kapusty, sos pomidorowy, ryż Basmati, surówki z marchwii z prażonym słonecznikiem oraz z sałaty lodowej, papryki, oliwek
z sosem vinegrette (własnej produkcji)
Obrazek
Reah
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 74
Rejestracja: wt 04 sty, 2011 10:17
Lokalizacja: Wrocław

Re: Wrocław - Najadacze.pl - bez glutenu i laktozy

Post autor: Reah »

Od jakiegoś czasu planuję wybrać się i potestować dania, gdyż wyglądają ciekawie i smacznie.
Ktoś już był?
ODPOWIEDZ