Witam.
Chciałam się zapytać gdzie o tej porze roku kupić opłatek bg? Potrzebny mi pilnie do ceremonii chrztu. Ksiądz z parafii powiedział mojej mamie, ze mam go kupić sama i przynieść.
Dodam, ze to nie moja parafia tylko rodzinna, gdzie mam jechać, więc nie mogę osobiście tam porozmawiać, ze to księża powinni zapewnić opłatek. Mieszkam w Malborku. Może w jakimś sklepie w Trómieście, lub w necie? Dziękuje za ew podpowiedzi? Edyta
Opłatek bezglutenowy- gdzie kupić
Moderator: Moderatorzy
W sklepach z dewocjonaliami można zamówić hostie bezglutenowe.
Dla mnie akurat zrobił to znajomy ksiądz, ale wiem, że można samemu również.
Jeśli nie masz w okolicy takiego sklepu, to poproś księdza w swojej lub rodzinnej parafii, by dla ciebie zamówił przy zwykłych komunikantach pudełeczko z tymi bg. Kosztują u nas około 15 zł za 50 sztuk, są pakowane w estetyczne plastikowe pudełeczko zakręcane, są więc bezpieczne w przechowywaniu i transporcie, oraz wygodne do noszenia do księdza przed mszą.
A - gdyby czas gonił i był problem ze zdobyciem komunikantu lub tez i opłatka bg (choć to jednak nie pora na opłatki ), to zawsze zostaje Ci komunia pod postacią wina
Daj znać, jak się rozwiązał problem, bo bardzo mnie ten temat ciekawi
Dla mnie akurat zrobił to znajomy ksiądz, ale wiem, że można samemu również.
Jeśli nie masz w okolicy takiego sklepu, to poproś księdza w swojej lub rodzinnej parafii, by dla ciebie zamówił przy zwykłych komunikantach pudełeczko z tymi bg. Kosztują u nas około 15 zł za 50 sztuk, są pakowane w estetyczne plastikowe pudełeczko zakręcane, są więc bezpieczne w przechowywaniu i transporcie, oraz wygodne do noszenia do księdza przed mszą.
A - gdyby czas gonił i był problem ze zdobyciem komunikantu lub tez i opłatka bg (choć to jednak nie pora na opłatki ), to zawsze zostaje Ci komunia pod postacią wina
Daj znać, jak się rozwiązał problem, bo bardzo mnie ten temat ciekawi
Nati mama Madzi '03, Maćka '05 i Mileny '13
Celiakia '07
Celiakia '07
Witam, proponuję poszukać w dewocjonaliach, ksiągarniach katolickich lub z "artykułami dla księży np. monstrancjami i sutannami" (ja tam znalazłam i nie trzeba było zamawiać tylko mieli na stanie).
Sprzedano mi natomiast po pobraniu przeze mnie i okazaniu zaświadczenia z parafii że jestem osobą stosującą dietę bg. Jest to bardzo wygodne, wtedy komunikanty są moje (nie są przypisane do konkretnej parafii) i mogę z Nim iść do każdego kościoła.
Sprzedano mi natomiast po pobraniu przeze mnie i okazaniu zaświadczenia z parafii że jestem osobą stosującą dietę bg. Jest to bardzo wygodne, wtedy komunikanty są moje (nie są przypisane do konkretnej parafii) i mogę z Nim iść do każdego kościoła.
Ostatnio zmieniony pt 13 sie, 2010 13:35 przez Momac, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam.
Dziś mama znów była w parafii. Podobno pozmieniał sie proboszcz i inni księża. Dziś inny powiedzial mi telefonicznie, ze nie będzie problemu z komunią pod postacią wina. Ale dodam, że godzinę wczesniej robił mamie problemy z chrztem choś już było wczesniej z innym księdzem ustalone. I moze był dla mnie"grzeczny" i zgodny, bo mama się zdenerwowała i była niemiła wymiana zdań.
Dziś mama znów była w parafii. Podobno pozmieniał sie proboszcz i inni księża. Dziś inny powiedzial mi telefonicznie, ze nie będzie problemu z komunią pod postacią wina. Ale dodam, że godzinę wczesniej robił mamie problemy z chrztem choś już było wczesniej z innym księdzem ustalone. I moze był dla mnie"grzeczny" i zgodny, bo mama się zdenerwowała i była niemiła wymiana zdań.