Chciałabym skontaktować się z rodzicem bądź rodzicami dzieci, które uczestniczyły w koloniach lub zimowiskach organizowanych przez stowarzyszenie osób z celiaką. Moja córka jest bezglutenowcem i chciałabym ją posłać na kolonie ale dobrze jest wiedzieć wcześniej czego można się spodziewać jakie są warunki. Będę wdzięczna za każdą wypowiedź.
pozdrawiam duszek.
wyjazdy
Moderator: Moderatorzy
Sama jeździłam na "kolonie" a raczej turnusy rehabilitacyjne .. byłam raz ze stowarzyszenia z Bydgoszczy nad morzem - ogólnie OK. było to już ponad 10 lat temu wiec nie jestem w stanie powiedzieć jakie warunki są teraz, wtedy jakoś super wrażeń z tego nie miałam. Za to byłam trzy razy na "koloniach" ze stowarzyszeniem z Łodzi. Jest to stowarzyszenie osób chorych na fenyloketonurię i schorzenia pokrewne - stosowana jest tam dieta bezglutenowa i niskobiałkowa. Oczywiście bezglutenowi nie dostają również niskobiałkowej tylko pod tym kątem jedzą normalnie. Jeżdżą stamtąd w różne miejsca... na 100% mogę zapewnić że Pani Prezes jest bardzo sympatyczną osobą i cała kadra bardzo się stara aby wszyscy uczestnicy byli bardzo zadowoleni.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- dorciap1975
- Forumowicz