Witam,
TO PRZEMYŚLENIE JEST CZYSTO TEORETYCZNE KTÓRE OSOBA STOSUJĄCA DIATĘ BG NIE POWINNA BRAĆ WOGÓLE POD UWAGĘ
byłam ostatnio w piekarni ale tak "od kuchni" (swoją droga i tak wyszło dobrze-po tej wizycie nie drapałam się-jestem Duhring), rozmawiałam sobie z właścicielem o wszystkim i o niczym
i
Pan powiedział mi że bułka zwykła kupowana w sklepie która kosztuje 30 groszy u niego w piekarni w hurcie kosztuje 5 groszy
a potem naszła mnie reflekscja: ILE MĄKI I GLUTENU W TAKIEJ BUŁCE (a może tworzą ją konserwanty i spulchniacze, przecież te 5 groszy to opłacenie robocizny piekarza, koszty działąlności firmy-czynsz,prad itd. oraz zysk)
ZAZNACZAM ŻE TO TYLKO TEORIA WIĘC NIE BULWERSUJCIE SIĘ BARDZO
Czysta teoria
Moderator: Moderatorzy
Znaczy ale ja nie rozumiem, co masz na myśli? Że bułka tania/droga? Że marża sklepu duża? Bo jeśli chodzi o to, że bułka tania, więc może ma mało glutenu, to raczej niestety w druga stronę to działa - pszenica/gluten są tanie i dlatego tak powszechnie występujące. Żywność bezglutenowa jest dlatego droższa, że jest niestandardowa.
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
Odpowiedź jest w miarę prosta: mniej więcej tyle, ile glutenu jest w ziarnie pszenicyMomac pisze:ILE MĄKI I GLUTENU W TAKIEJ BUŁCE
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia