tworca diety bg obala mit

Jak sama nazwa wskazuje...

Moderator: Moderatorzy

tworca diety bg obala mit

Postprzez justek625 » Cz 19 lut, 2015 23:29

Dzisiaj na kazdej stronie czytam na ten temat,, to raczej dotyczy mody na diete, ale zawsze mozna poczytac

Dodam, ze lekarze juz wczesniej ,mi mowili, ze jezeli moj synek nie jest bg pod zadnym pozorem nie powinien przechodzic na diete, bo ja na niej jestem i tak wygodniej.

http://www.tvn24.pl/dieta-bezglutenowa- ... 679,s.html
pozdrawiam :D
justek625
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 436
Dołączył(a): Śr 13 sie, 2014 20:42

Re: tworca diety bg obala mit

Postprzez MajaWN » Wt 10 mar, 2015 16:56

Nie zgadzam się niestety. Ja przed przejściem na BG miałam bardzo zdrową dietę. Po przejściu na BG jedyne co się zmieniło to dużo smacznych i zdrowych produktów odpadło. Jeśli ktoś jadł w ogóle niezdrowo to samo przejście na BG na pewno poprawiło jakość diety przy okazji bo dany człowiek zaczął zwracać uwagę co je. Ja na pewno nie utrzymuję tego samego poziomu zdrowotności. Przed przejściem na BG jadłam chleb 100% żytni na zakwasie bez żadnych dodatków a teraz ten chleb kupny BG jest fatalny i kosztuje dwa razy tyle, własny jest trochę lepszy ale kurka żeby tak wszystko musieć samemu piec i gotować, to czasami ręce opadają. I ze wszystkim trzeba kombinować jak koń pod górę.

Nie wiem czemu pszenica dla zdrowego człowiek ma być gorsza od kukurydzy.
MajaWN
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
 
Posty: 89
Dołączył(a): Wt 03 lut, 2015 12:31

Re: tworca diety bg obala mit

Postprzez andjec » Cz 23 lip, 2015 10:55

Niestety dbanie o siebie wymaga poświęcenia. Ja mam to samo, na szczęście w Katowicach gdzie mieszkam jest już sporo sklepów ze zdrową żywnością a każdy z nich ma innych dostawców i jest w czym wybrać.
W Katowickim Eko Sklepie - Eko Smak znajdziesz również produkty bezglutenowe https://www.ekosmak.eu/
andjec
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 2
Dołączył(a): Wt 21 lip, 2015 15:34
Lokalizacja: Katowice

Re: tworca diety bg obala mit

Postprzez Celiak w podróży » Pn 07 wrz, 2015 13:18

Zgadzam się z tym, że nie zawsze produkty bezglutenowe są zdrowsze od "normalnych" ja na przykład wcale tych gotowych chlebów nie kupuję, przez rok może ze 3 razy kupiłam bułki bo chciałam sobie Hamburgera zrobić. A tak ciągnę na waflach ryżowych różnych bezglutenowych papkach z płatków jaglanych itp. czasem sama upiekę chleb. Wcześniej też czytałam składy na opakowaniach i jak coś miało jakiekolwiek podejrzane dodatki to nie kupowałam. Fakt, że w dużych miastach jest łatwiej, ale i tak wiecznie siedzę przy garach, nie wiem jakbym sobie radziła gdybym miała standardową pracę w biurze, sklepie, czy urzędzie. Na szczęście mogę zaplanować swój czas sama. Mam czasami ochotę wyjść do restauracji, albo coś zamówić, ale nie bardzo mam gdzie. W centrum miasta są 4 restauracje należące do programu menu bez glutenu ale średnia cena dania to 50 zł. Innym lokalom nie ufam. Gotowym daniom nie ufam. Utrzymanie takiej zdrowej diety jaką miałam wcześniej i jedzenia na takim samym poziomi kosztuje mnie sporo czasu i wysiłku.
Celiak w podróży
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
 
Posty: 59
Dołączył(a): Pn 07 wrz, 2015 12:47


Powrót do Hyde Park

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość