po prostu pyszna

Wszystko co w wodzie się moczy i na końcu pyszne wychodzi - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
vixi
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
Posty: 831
Rejestracja: wt 05 paź, 2004 16:59
Lokalizacja: Tarnowskie Góry

po prostu pyszna

Post autor: vixi »

podaję przepis na pyszną zupkę mojej roboty - nie podaję ilości bo to według uznania - proporcje dowolne.

- wywar najlepiej na wędzonce
- brukselka (mrożona lub świerza) duuużooo
- brokuły (podzielone na rózyczki - dodać 10 minut przed końcem żeby się nie rozgotowały)
- kalafior (tak jak brokuły)
- kukurydza w puszce ilość nawet x2 (ja używam tylko Pudliszek jeśli to nie reklama są najlepsze.)
- marchewka w kostkę
- seler naciowy
- cukinia jeśli jest sezon
- smietana w dużej ilości
- gałka muszkatołowa
- pieprz
- sól
- cebula w talarkach

wszystko ma się rozumieć musi sie pogotować jak każda zupka - a potem tylko się zajadać - acha dodaję jeszcze troszkę masła do smaku. ale masła a nie podróbek. SMACZNEGO. czasami podaję z jajkiem ugotowanym i przekrojonym na ćwiartki
Gosiuuunia
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 363
Rejestracja: pn 17 lip, 2006 00:31
Lokalizacja: Łódź

Post autor: Gosiuuunia »

to ile to gotować? Taka ze mnie kucharka, jak z koziej dupy trąbka... więc napisz proszę jak to gotować, bo pojęcia na ten temat nie mam (a brzmi smakowicie ;) )
Awatar użytkownika
Karolcia6
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 304
Rejestracja: pt 16 maja, 2008 08:38
Lokalizacja: Skórcz

Post autor: Karolcia6 »

nie gotowałam tej zupy, ale na chłopski rozum to gotuje się tak długo, aż warzywa będą miękkie - bnajmniej ja bym tak zrobiła ;)
Obrazek
ODPOWIEDZ