cebulowa z gryka

Wszystko co w wodzie się moczy i na końcu pyszne wychodzi - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

cebulowa z gryka

Postprzez natasza » Pn 16 paź, 2006 11:27

Lubi ja cala rodzina
3 duze cebule pokroic i zeszklic na oliwie z oliwek.
W osobnym garnku ugotowac miesko + wszyskie warzywa jak na rosol. Nastepnie dodac do wywaru uduszona cebule i gotowac dalej. 20 min przed wylaczeniem dodac kasze gryczana i majeranek ciutke kurkumy.

ja do kazdej zupy dodaje 2 lyzeczki siemienia lnianego co pomaga na chore jelita, i kombu- wodorost ktory zawiera bardzo duzo mineralow. Uzywam tylko grubej soli kuchennej lub morskiej, bo ponoc w tej mialkiej jest gluten, ale to pewnie wiecie.
celiakia to pól biedy.
natasza
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 6
Dołączył(a): Pn 16 paź, 2006 10:49
Lokalizacja: lubuskie

Witaj

Postprzez PUMA » Pn 29 lis, 2010 11:43

Twój pomysł na zupę cebulową z kaszą gryczną brzmi bardzo zachęcająco. Moja cała rodzina uwielbia zupę cebulową. podaję ją z grzankami, obecnie bezglutenowymi. Na taki pomysł nie wpadłam. Wypróbuje na pewno i rozpropaguje na swoim blogu: http://blog-alergia.bloog.pl
Mam pytanie: Jaką kaszę gryczaną uzywasz do tej zupy? Paloną, czy niepaloną?

Pozdrawiam serdecznie :)
PUMA
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 247
Dołączył(a): Pt 12 lis, 2010 11:33
Lokalizacja: Bełchatów


Powrót do Zupy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość