Zupa amarantusowo - porowa

Wszystko co w wodzie się moczy i na końcu pyszne wychodzi - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

Zupa amarantusowo - porowa

Postprzez Jola-Gabrysia » Śr 17 lis, 2004 13:28

Zupa amarantusowo-porowa

Składniki:

20 dag poppingu (prażonych nasion z amarantusa)
1 litr wywaru z jarzyn
1 cebula
1 por
2 łyżki oliwy
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
posiekany szczypiorek

Przygotowanie:

Ugotować popping w wywarze z jarzyn przez 10 minut na małym ogniu. W tym czasie pokroić oczyszczoną cebulę w drobną kostkę i por w krążki. Udusić na patelni z oliwą. Dodać do gotującej się zupy i razem gotować jeszcze przez kilka minut. Przyprawić ziołami i posiekanym drobno szczypiorkiem.
Ostatnio edytowano N 16 kwi, 2006 23:05 przez Jola-Gabrysia, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
Jola-Gabrysia
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 133
Dołączył(a): Cz 08 sty, 2004 08:13
Lokalizacja: LUBLIN

Postprzez Manga » Wt 09 wrz, 2008 18:55

ZUPA POROWA

2 średnie pory
1 łyżka masła
1 łyżeczka bulionu wegetariańskiego / 1,5 l wywaru
sól,

Por oczyścić,pokroić w drobne cząstki
rozgrzać masło w garnku,wrzucić por i zeszklić,
zalać 1,5 l wody (lub rosołu) gotować ok 10 minut
Zupe zmiksować,doprawić do smaku w/g uznania
**można podawać z grzankami,makaronem
Avatar użytkownika
Manga
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 264
Dołączył(a): Pt 11 lip, 2008 15:00
Lokalizacja: :)


Powrót do Zupy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość