Kurczak "ala gumbao".

Wszystko co z mięsem i rybami związane - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Mona
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 75
Rejestracja: czw 11 mar, 2004 19:42

Kurczak "ala gumbao".

Post autor: Mona »

Za czasów glutenowych raz na jakiś czas chodziliśmy na "chińszczyznę". Teraz żeby nie drażnic syna nie chodzimy ( no chyba, że jesteśmy sami na mieście). A zachciewajki nie dotyczą tylko kobiet w ciąży, bo naszemu synowi też się zdażają to przecież bezglutki nie mogą byc gorsze. Przepis z tego co pamiętam chyba jest jeszcze ze starego forum, ale tu go nie znalazłam :
- w misce zmieszac mąkę ryżową z ziemniaczaną (pół na pół), i dodac zimnej wody tak żeby ciasto wyszło gęstsze niż na naleśniki, potem dodac 2 białka ubite na sztywno. Przed wymieszaniem z pianą ciasto wygląda jak kit, ale tym się nie przejmujcie potem będzie wyglądało trochę inaczej. Kurczaka maczac w tymże cieście i smażyc. Naszej córci bardziej smakują te domowe niż kupne. Oczywiście ciasto nie jest tak mięsite jak te kupne no i nie zrumienią się aż tak bardzo. Ale są na prawdę smaczne. :okulary:
ODPOWIEDZ