Puchnące kurczaki ;-)

Wszystko co z mięsem i rybami związane - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

Puchnące kurczaki ;-)

Postprzez Agniesia » Śr 06 paź, 2004 22:54

Może przepis znacie, może nie :-) mam go od koleżanki z pracy :-)
Filety z kurczaka rozbić jak na kotlety (albo jeszcze bardziej) pokroic na mniejsze kawałki, przyprawić przyprawami takimi jak lubimy, dosyć ostro, wstawiamy na kilka godzin do lodówki. W naczyniu mieszamy 1 jajko + 1 łyżkę majonezu + 1 łyżkę mąki ziemniaczanej + przyprawy (są konieczne bo ciasto będzie mdłe). Moczymy w cieście mięso tak żeby było pokryte ze wszystkich stron i smażymy w dość dużej ilości tłuszczu.
A efekt na zdjęciu :mrgreen:
Obrazek
Ostatnio edytowano Wt 12 paź, 2004 18:28 przez Agniesia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Avatar użytkownika
Agniesia
-#Administrator
-#Administrator
 
Posty: 918
Dołączył(a): Pt 17 wrz, 2004 09:50
Lokalizacja: Poznań

pycha

Postprzez ewak » Cz 07 paź, 2004 11:53

Dzięki za przepis. dziś zrobię mojemu synkowi. Ewa i bezglutek Krzyś
ewak
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 27
Dołączył(a): So 26 cze, 2004 20:10
Lokalizacja: Bolesławiec

Postprzez Jolka » Cz 07 paź, 2004 13:05

Ja robiłam to w wrsji zmielonego mięsa , można dodac jeszcze różne warzywka typu kukurydza lub papryka czy groszek , jest wtedy kolorowo no i ma inny smak .
Prowokacja własnie sie zaczeła !
Avatar użytkownika
Jolka
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 149
Dołączył(a): N 04 sty, 2004 13:45
Lokalizacja: Katowice

Postprzez JoannaW » Cz 07 paź, 2004 16:04

agniesia powiem tyle- jesteś niemożliwa z tymi zdjęciami. Aż chce się gotować! chyba w końcu uda Ci się i zagonisz mnie do kuchni ! wprost nieprawdopodobne :twisted:
Avatar użytkownika
JoannaW
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 127
Dołączył(a): N 18 sty, 2004 19:40
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postprzez Agniesia » Cz 07 paź, 2004 18:57

do kuchni :D i mam nadzieje do większej aktywności na forum :twisted:
Obrazek
Avatar użytkownika
Agniesia
-#Administrator
-#Administrator
 
Posty: 918
Dołączył(a): Pt 17 wrz, 2004 09:50
Lokalizacja: Poznań

Postprzez wiolka » Pt 13 paź, 2006 13:35

Ja takie racuszki robie jeszcze troche inaczej kroje pierś z kurczaka w kostke i pozostale skladniki tak samo tylko dodaje do tego jeszcze starte na tarce piezcarki i ser żółty palce lizac noramlnie warte spróbowania.
Avatar użytkownika
wiolka
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 27
Dołączył(a): Cz 12 paź, 2006 13:50
Lokalizacja: Łuków

Postprzez -ania- » Pt 13 paź, 2006 14:28

kurczę! fajnie te kurczaki! :D aż się chce!
Obrazek
Pobierz Deklarację Członkowską i przyłącz się do nas!
-ania-
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 435
Dołączył(a): Pt 12 maja, 2006 21:25
Lokalizacja: ostrołęka

Postprzez little-angel » Wt 10 lut, 2009 12:03

Właśnie wcinam porcję próbną. Pycha! Popołudniu skosztuję z rodzicami. Rewelacja!
Welcome to Broken Hearted Airways. Thank you for crashing and burning with us today.
Avatar użytkownika
little-angel
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 133
Dołączył(a): Pn 26 gru, 2005 23:35
Lokalizacja: Szczecin

Postprzez marta_kostencka » Cz 10 wrz, 2009 22:35

Znam bardzi podobny przepis i wypróbowałam na kurczakach, ale opiera się on głównie na japońskiej potrawie tempurze.
Kurczaka też się zostawia w przyprawach najlepiej na noc, ale później panieruje się go w cieście jak na naleśniki - szklanka mąki ( najlepiej ryżowej ), jajko, przyprawy i 300 mlwoda gazowana. Tą panierkę 3ba dobrze schłodzić i w takiej zimnej moczyć mięso, rybę, warzywa- co Wam się podoba, i smażyć na głębokim tłuszczu. Podawać z sosem słodko kwaśnym, sojowym lub chili :) mniam
Obrazek
Avatar użytkownika
marta_kostencka
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 6
Dołączył(a): Pt 09 mar, 2007 21:21
Lokalizacja: P-ń


Powrót do Dania mięsne i rybne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość