Siekane kotlety (bez mleka, jajek, glutenu)
Autor: Monika Beck-Pietrzak
http://kobieta.gazeta.pl/kuchnia/2,5404 ... EPISY.html
Składniki:
- 30-40 dag mięsa (pierś z kurczaka albo indyka
- ew. chuda wieprzowina bez kości)
- sól
- olej do smażenia
- drobna kaszka kukurydziana
Sposób przyrządzania:
Najłatwiej robi się te kotlety, jeśli mięso było wcześniej zamrożone. Pokrój mięso w bardzo cienkie plasterki o grubości 2-3 mm, potem plasterki pokrój w drobną kostkę, kawałki powinny być jak najmniejsze. Mięso przełóż do miski. Uformuj małe kotlety, obtocz je w kaszce wymieszanej z solą i smaż po obu stronach na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Możesz je również upiec na ruszcie, w tej wersji nie obtaczaj ich, posól po upieczeniu.
Siekane kotlety (bez mleka, jajek, glutenu)
Moderator: Moderatorzy