Siekane kotlety (bez mleka, jajek, glutenu)

Wszystko co z mięsem i rybami związane - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Agniesia
-#Administrator
-#Administrator
Posty: 893
Rejestracja: pt 17 wrz, 2004 09:50
Lokalizacja: Poznań

Siekane kotlety (bez mleka, jajek, glutenu)

Post autor: Agniesia »

Siekane kotlety (bez mleka, jajek, glutenu)
Autor: Monika Beck-Pietrzak
http://kobieta.gazeta.pl/kuchnia/2,5404 ... EPISY.html

Składniki:
- 30-40 dag mięsa (pierś z kurczaka albo indyka
- ew. chuda wieprzowina bez kości)
- sól
- olej do smażenia
- drobna kaszka kukurydziana

Sposób przyrządzania:

Najłatwiej robi się te kotlety, jeśli mięso było wcześniej zamrożone. Pokrój mięso w bardzo cienkie plasterki o grubości 2-3 mm, potem plasterki pokrój w drobną kostkę, kawałki powinny być jak najmniejsze. Mięso przełóż do miski. Uformuj małe kotlety, obtocz je w kaszce wymieszanej z solą i smaż po obu stronach na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Możesz je również upiec na ruszcie, w tej wersji nie obtaczaj ich, posól po upieczeniu.
Obrazek
ODPOWIEDZ