Biała kiełbasa bezglutenowa

Wszystko co z mięsem i rybami związane - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

Postprzez EdwardV » Pn 18 mar, 2013 23:08

Gotowe jelita (z ubojni) moczę ok. 20-30 min w ciepłej wodzie, następnie przecinam na krótsze odcinki i przed założeniem na maszynkę wlewam do jelit po kranem trochę wody aby w ten sposób dodatkowo je przemyć w myśl zasady "często myjesz -zdrowo żyjesz" (ale ich nie przewijam). Pamiętam, że dawniej tak wywijali na drugą stronę przy ich myciu i czyszczeniu. Dziś kupujemy gotowe więc myślę, że już przygotowane do użycia. Powodzenia :)
EdwardV
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
 
Posty: 51
Dołączył(a): Pt 11 sty, 2013 20:06
Lokalizacja: lubuskie

Re: Biała kiełbasa bezglutenowa

Postprzez wrzosek76 » So 28 mar, 2015 21:14

Zrobiłam dzisiaj kiełbaskę wg mJULKI, ale właśnie wyszła mi jakaś sucha i zbita. Robiłam wszystko wg przepisu, niewiem może mięso było za chude, następnym razem zrobię z samej wieprzowiny.Hech, dobrze, że zrobiłam z połowy porcji.
wrzosek76
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 23
Dołączył(a): Śr 11 mar, 2015 18:16

Poprzednia strona

Powrót do Dania mięsne i rybne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość