Pstrąg w złotej posypce

Wszystko co z mięsem i rybami związane - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kdominczyk
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 9
Rejestracja: śr 05 gru, 2012 16:37
Lokalizacja: Łódź

Pstrąg w złotej posypce

Post autor: kdominczyk »

Przepis na pstrąga:
Składniki :
- 2 całe pstrągi (bez wnętrzności)
- sól, pieprz,sok z cytryny
- mąka kukurydziana
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- myjemy rybę, osuszamy, ucinamy głowę i płetwy. Dzielimy na dwie części wzdłuż kręgosłupa. Tak przygotowane filety dzielimy na pół i usuwamy większe ości
- filety skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na chwilę aby ryba "przegryzła" się z przyprawami i sokiem z cytryny
- filety obtaczamy w mące kukurydzianej
- wrzucamy filety na patelnie z rozgrzanym tłuszczem i smażymy z obu stron na złoty kolor i gotowe
Kopernikus
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 9
Rejestracja: wt 24 wrz, 2013 09:19
Lokalizacja: Polska

Post autor: Kopernikus »

Zaraz będę próbować, bo kocham rybki:)
oliwka83
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: wt 24 wrz, 2013 14:02
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: oliwka83 »

Pstrąg jest jedną z moich ulubionych ryb, zazwyczaj go grilluję, więc chyba czas na małą odmianę i wypróbowanie nowego przepisu :)
Militaria oraz kurtki zimowe wykonane z wytrzymałych i nieprzemakalnych materiałów: http://www.usarmy.pl/
Adrian
Wyjadacz :)
Wyjadacz :)
Posty: 1055
Rejestracja: pn 13 sie, 2012 21:20
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Adrian »

Ja robię pstrąga w piekarniku dodając sól, pieprz, odrobina oliwy i zioła, zakręcam rybę w sreberku i piekę 20 minut na 200 C. Wychodzi pyszny :)
dobroduszna65
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: pn 30 wrz, 2013 11:01
Lokalizacja: Katowice

Post autor: dobroduszna65 »

Adrian - ja robię tak samo :) Ryba jest wtedy przepyszna. Poza tym wolę pstrąga grillowanego lub pieczonego, niż smażonego, ale przepis wypróbuję :)
Kursy kosmetyczne dla każdego - http://kursykosmetyczne.com.pl/
Adrian
Wyjadacz :)
Wyjadacz :)
Posty: 1055
Rejestracja: pn 13 sie, 2012 21:20
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Adrian »

dobroduszna65 pisze:Adrian - ja robię tak samo :) Ryba jest wtedy przepyszna. Poza tym wolę pstrąga grillowanego lub pieczonego, niż smażonego, ale przepis wypróbuję :)
Najlepiej jeszcze zamarynować rybę dzień wcześniej, właśnie w taki sposób jak napisałem wyżej, a wtedy smak ryby będzie jeszcze lepszy. :)
trabka
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: pn 07 paź, 2013 13:35
Lokalizacja: Kraków

Post autor: trabka »

Ja polecam też masło czosnkowe do pstrąga - coś wspaniałego
ODPOWIEDZ