Pstrąg w złotej posypce

Wszystko co z mięsem i rybami związane - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

Pstrąg w złotej posypce

Postprzez kdominczyk » Pt 07 gru, 2012 23:46

Przepis na pstrąga:
Składniki :
- 2 całe pstrągi (bez wnętrzności)
- sól, pieprz,sok z cytryny
- mąka kukurydziana
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- myjemy rybę, osuszamy, ucinamy głowę i płetwy. Dzielimy na dwie części wzdłuż kręgosłupa. Tak przygotowane filety dzielimy na pół i usuwamy większe ości
- filety skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na chwilę aby ryba "przegryzła" się z przyprawami i sokiem z cytryny
- filety obtaczamy w mące kukurydzianej
- wrzucamy filety na patelnie z rozgrzanym tłuszczem i smażymy z obu stron na złoty kolor i gotowe
kdominczyk
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 9
Dołączył(a): Śr 05 gru, 2012 17:37
Lokalizacja: Łódź

Postprzez Kopernikus » Wt 24 wrz, 2013 09:23

Zaraz będę próbować, bo kocham rybki:)
Kopernikus
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 9
Dołączył(a): Wt 24 wrz, 2013 09:19
Lokalizacja: Polska

Postprzez edytta_czarna » Wt 24 wrz, 2013 13:16

O, jaki dobry przepis!! Uwielbiam ryby, też zaraz spróbuję :)
Solidne i funkcjonalne bramy garażowe oraz bramy przemysłowe - http://vertex.pl/
edytta_czarna
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 6
Dołączył(a): Wt 24 wrz, 2013 13:12
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice

Postprzez oliwka83 » Wt 24 wrz, 2013 15:19

Pstrąg jest jedną z moich ulubionych ryb, zazwyczaj go grilluję, więc chyba czas na małą odmianę i wypróbowanie nowego przepisu :)
Militaria oraz kurtki zimowe wykonane z wytrzymałych i nieprzemakalnych materiałów: http://www.usarmy.pl/
oliwka83
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 5
Dołączył(a): Wt 24 wrz, 2013 14:02
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Adrian » Wt 24 wrz, 2013 16:55

Ja robię pstrąga w piekarniku dodając sól, pieprz, odrobina oliwy i zioła, zakręcam rybę w sreberku i piekę 20 minut na 200 C. Wychodzi pyszny :)
Adrian
Wyjadacz :)
Wyjadacz :)
 
Posty: 1007
Dołączył(a): Pn 13 sie, 2012 21:20
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez dobroduszna65 » Pn 30 wrz, 2013 13:28

Adrian - ja robię tak samo :) Ryba jest wtedy przepyszna. Poza tym wolę pstrąga grillowanego lub pieczonego, niż smażonego, ale przepis wypróbuję :)
Kursy kosmetyczne dla każdego - http://kursykosmetyczne.com.pl/
dobroduszna65
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 5
Dołączył(a): Pn 30 wrz, 2013 11:01
Lokalizacja: Katowice

Postprzez Adrian » Pn 30 wrz, 2013 16:49

dobroduszna65 napisał(a):Adrian - ja robię tak samo :) Ryba jest wtedy przepyszna. Poza tym wolę pstrąga grillowanego lub pieczonego, niż smażonego, ale przepis wypróbuję :)


Najlepiej jeszcze zamarynować rybę dzień wcześniej, właśnie w taki sposób jak napisałem wyżej, a wtedy smak ryby będzie jeszcze lepszy. :)
Adrian
Wyjadacz :)
Wyjadacz :)
 
Posty: 1007
Dołączył(a): Pn 13 sie, 2012 21:20
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez trabka » Pn 07 paź, 2013 13:42

Ja polecam też masło czosnkowe do pstrąga - coś wspaniałego
trabka
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 5
Dołączył(a): Pn 07 paź, 2013 13:35
Lokalizacja: Kraków


Powrót do Dania mięsne i rybne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość