Łosoś

Wszystko co z mięsem i rybami związane - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

Łosoś

Postprzez noodle » N 23 gru, 2012 19:21

Łosoś wpłynął na morze z groszku zielonego, marchewki i pietruszki, cały pokryty łuskami z ogórków zielonych i kiszonych.

Jak wygląda? Zapraszam na http://bezglutenowy.blog.pl , a teraz przepis!

Co potrzebujemy, by powstało takie cudo?

filet z łososia (dość spory)
wywar z warzyw
groszek zielony
ogórek zielony
ogórek kiszony
marchewka z wywaru
pietruszka z wywaru
majonez bezglutenowy
żelatyna bezglutenowa

Przygotowanie:

Gotując barszcz (o którym pisałam we wpisie o zakwasie) mieliśmy wywar, którego część odlaliśmy. W odlanej części wywaru ugotowaliśmy łososia (my zrobiliśmy to w dużym naczyniu, które postawiliśmy na kuchence, gdyż łosoś musi być gotowany w całości). Z wywaru wykorzystujemy marchewkę i pietruszkę.

Czekamy aż łosoś się ostudzi, następnie wyciągamy go delikatnie na naczynie (jest dość kruchy), na którym chcemy go podać. Następnie smarujemy całego łososia majonezem. Łososia obsypujemy wokół groszkiem. Następnie układamy na rybie ogórki kiszone i zielone, na przemian, tak, jak układają się łuski. Po obłożeniu ryby, na groszek układamy linię z marchewki i pietruszki, na zmianę.

Wywar, w którym gotował się łosoś przecedzamy, dodajemy do niego żelatynę bezglutenową i przygotowujemy galaretkę. Po przestudzeniu, kiedy zacznie już tężeć, robimy na całym łososiu glazurkę, po czym odkładamy do stężenia.
Ostatnio edytowano N 23 gru, 2012 19:22 przez noodle, łącznie edytowano 1 raz
Zapraszam na mojego bloga! http://bezglutenowy.blog.pl
Od 1.11.2012 na diecie bezglutenowej
Obrazek
Avatar użytkownika
noodle
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
 
Posty: 562
Dołączył(a): Pn 11 cze, 2012 15:53
Lokalizacja: krakofsky

Powrót do Dania mięsne i rybne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron