Skrzydełka imbirowe w miodowej glazurze

Wszystko co z mięsem i rybami związane - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Agniesia
-#Administrator
-#Administrator
Posty: 893
Rejestracja: pt 17 wrz, 2004 09:50
Lokalizacja: Poznań

Skrzydełka imbirowe w miodowej glazurze

Post autor: Agniesia »

SKRZYDEŁKA IMBIROWE W MIODOWEJ GLAZURZE

10 skrzydełek, imbir, sól, słodka papryka
NA GLAZURĘ : 1 łyżka miodu, 1 łyżka imbiru, 3 łyżki oleju

Skrzydełka starannie umyć i osuszyć, odciąć końcówki. Posypać z dwóch stron imbirem, solą i pieprzem, ułożyć w misce, odstawić na 3-4 godziny do lodówki.
W niedużym słoiczku dokładnie wymieszać płynny miód, olej i imbir.
Piec skrzydełka na mocno rozgrzanym ruszcie, często obracając i smarując glazurą (za pomocą szerokiego pędzla).
Obrazek
ODPOWIEDZ