Niedzielny hicior - kurze udka

Wszystko co z mięsem i rybami związane - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Agniesia
-#Administrator
-#Administrator
Posty: 893
Rejestracja: pt 17 wrz, 2004 09:50
Lokalizacja: Poznań

Niedzielny hicior - kurze udka

Post autor: Agniesia »

NIEDZIELNY HICIOR
(WG PRZPISU RÓŻY)

6 udek kurczaka zanurzyć w mieszance z 1 szklanki soku pomarańczowego, 4 łyżek płynnego miodu, 4 łyżek oleju, soli, pieprzu, papryki i zmielonej gorczycy. Zostawić na 12 godzin. Udka wyjąć z marynaty, ułożyć na żaroodpornym półmisku i piec w 150-170 st. C ok. 2 godz. polewając co jakiś czas marynatą.
Obrazek
ODPOWIEDZ