Składniki:
- 2 cebule
- 2 papryki
- 2 ząbki czosnku
- 3/4 szklanki kaszy jaglanej
- 1 puszka pomidorów
- puszka czerwonej fasoli
- 1 szklanka prawdziwego bulionu
- pół puszki kukurydzy
- ok. 250 g mielonej wołowiny
- sos sojowy
- cukier
- przyprawa do chili con carne
Przygotowanie:
1. Gotujemy kaszę jaglaną.
2. Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę. Przesmażamy na oliwie z przeciśniętymi przez praskę dwoma ząbkami czosnku.
3. Kiedy cebula i papryka będą już miękkie, dodajemy do nich mięso mielone i podsmażamy, aż mięso się zarumieni.
4. Następnie całość przyprawiamy łyżką sosu sojowego oraz łyżeczką cukru - mieszamy.
5. Dodajemy pomidory z puszki oraz bulion, przyprawiamy przyprawą chili con carne i dusimy pod przykryciem do momentu, aż mięso będzie miękkie.
6. Dodajemy fasolę, kukurydzę i kaszę jaglaną - mieszamy.
Podajemy np. z łyżką jogurtu greckiego.
źródło:
http://kaszomania.blogspot.com/2015/03/ ... glana.html
jaglane Chilli Con Carne
Moderator: Moderatorzy