Zapiekana ryba z pieczarkami

Wszystko co z mięsem i rybami związane - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kabran
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 1838
Rejestracja: sob 22 paź, 2005 09:52
Lokalizacja: Lublin

Zapiekana ryba z pieczarkami

Post autor: kabran »

Przepis przed-świąteczny:
Składniki:
filety rybne, cebula, pieczarki, śmietana (30%), ser żółty, olej/masło, mąka bg do panierowania, sól, inne przyprawy do smaku.
Wykonanie:
Rybę posolić, obtoczyć w mące (bezglutenowej), usmażyć na oleju/maśle na złoty kolor. Cebulkę posiekać, udusić na maśle. Pieczarki pokroić w plasterki i również udusić. Doprawić do smaku. Każdy składnik ma być przyrządzony osobno. Naczynie do zapiekania wysmarować masłem, układać warstwami przygotowane składniki. Warstw może być tyle, ile chcemy, zależy od ilości produktów. Wierzch zapiekanki zalać gęstą śmietaną i posypać żółtym serem startym na tarce. Zapiec w piekarniku.
Kto lubi, może dodać koperek (na dowolnym etapie).
Kto może, może skropić rybę sokiem z cytryny (przed smażeniem, nie będzie tak śmierdziało...)
ODPOWIEDZ