Sałatka z pieczarkami

Wszystko co zielone, kolorowe i fajnie doprawione - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

Sałatka z pieczarkami

Postprzez silverka » So 03 lut, 2007 20:58

- pieczarki (ugotować)
- ogórek konserwowy
- kukurydza
- por
- majonez

Szczerze mówiąc bez pieczarek też wychodzi super :)
Na diecie od 19.01.2006. Prowokacja od 1.02.2007.
Avatar użytkownika
silverka
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 111
Dołączył(a): Cz 13 kwi, 2006 22:52
Lokalizacja: Szaflary

Postprzez Joanna » Pt 09 lut, 2007 16:56

A te pieczarki to ugotować w całości czy jakoś pokroić :oops:
Avatar użytkownika
Joanna
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
 
Posty: 63
Dołączył(a): Pt 16 sty, 2004 12:27
Lokalizacja: Kraków

Postprzez silverka » So 10 lut, 2007 17:24

Pieczarki najpierw ugotować w całości a potem pokroić :)
Choć wydaje mi się że ta kolejność nie wpłynie na walory smakowe ;)
Na diecie od 19.01.2006. Prowokacja od 1.02.2007.
Avatar użytkownika
silverka
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 111
Dołączył(a): Cz 13 kwi, 2006 22:52
Lokalizacja: Szaflary

Postprzez edyta » Pn 23 lut, 2009 23:39

Pewnie smaczna. Kiedyś jadłam sałatkę z pieczarek, majonezu i rodzynek i strasznie mi smakowała, ale w niej jeszcze coś było czego nie jestem w stanie dojść a bez czego to już nie to. Jakby ktoś znał takową to byłabym wdzięczna. Jadłam ją w Poznaniu wiec być może jest to jakaś regionalna odmiana.
mamuśka Mariuszka
Avatar użytkownika
edyta
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 212
Dołączył(a): Wt 27 gru, 2005 23:25
Lokalizacja: Żagań/Warszawa

Postprzez gosia888 » Śr 09 cze, 2010 11:28

a w ogóle ogórki konserwowe można???
Obrazek
Avatar użytkownika
gosia888
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 171
Dołączył(a): So 11 mar, 2006 15:18
Lokalizacja: Siedlce

Postprzez Rafal_tata » Cz 10 cze, 2010 15:54

A czemu nie?
Avatar użytkownika
Rafal_tata
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 2662
Dołączył(a): Śr 14 sty, 2004 14:31
Lokalizacja: Kraków

Postprzez gosia888 » Śr 08 wrz, 2010 16:14

dobra już doczytałam. 4 lata na diecie i ocet spirytusowy omijałam :oops: Z drugiej strony wódkę piłam bo przyjmowałam teorię że podczas destylacji gluten ulega zniszczeniu.

A jeszcze pytanie odnośnie ogórków konserwowych. Takie zwyczajne krakusa można?
Ostatnio edytowano Śr 08 wrz, 2010 16:34 przez gosia888, łącznie edytowano 3 razy
Avatar użytkownika
gosia888
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 171
Dołączył(a): So 11 mar, 2006 15:18
Lokalizacja: Siedlce

Postprzez martini » Cz 09 wrz, 2010 13:38

Są octem spirytusowym, jak wszystkie ogórki konserwowe dostępne w sklepach.
martini
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
 
Posty: 738
Dołączył(a): Cz 10 wrz, 2009 14:47
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Adam1987 » Pn 08 lis, 2010 21:09

hmm..co do majonezu to niby też nie wolno go jeść bo zawierają jakieś tam substancje szkodliwe na bezglutenowców :| mam racje? <:>>
:)
Avatar użytkownika
Adam1987
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 15
Dołączył(a): Pn 08 lis, 2010 16:11
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postprzez Tomkus » Pn 08 lis, 2010 22:10

Wszystko jest zależne od określonego producenta i to w danym czasie. Poczytaj wybrane tematy; to nic, że jest tego dużo do czytania, nie musisz wszystkiego naraz, tylko po trochu i pomału.
Najnowsze aktualne wiadomości są tutaj: INFORMACJA
O majonezach, np. : INFORMACJA 2
O, nie chcieć, o i nie móc umrzeć chociaż nieco!
Wszystko wypite! Ty tam, nie śmiej się z mych żali!
Wszystko, wszystko wypite! zjedzone! - Cóż dalej?

/Paul Verlaine/
Avatar użytkownika
Tomkus
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
 
Posty: 615
Dołączył(a): Pn 08 gru, 2008 13:38
Lokalizacja: Małopolska

Postprzez martini » Wt 09 lis, 2010 01:59

Adam1987 napisał(a):hmm..co do majonezu to niby też nie wolno go jeść bo zawierają jakieś tam substancje szkodliwe na bezglutenowców :| mam racje? <:>>


Można sobie samemu ukręcić w kilka minut:)
martini
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
 
Posty: 738
Dołączył(a): Cz 10 wrz, 2009 14:47
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez gosia888 » Wt 09 lis, 2010 11:22

ja kielecki majonez używam.
Obrazek
Avatar użytkownika
gosia888
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 171
Dołączył(a): So 11 mar, 2006 15:18
Lokalizacja: Siedlce

Postprzez Adam1987 » Wt 09 lis, 2010 20:22

tomaszswiatek napisał(a):Wszystko jest zależne od określonego producenta i to w danym czasie. Poczytaj wybrane tematy; to nic, że jest tego dużo do czytania, nie musisz wszystkiego naraz, tylko po trochu i pomału.
Najnowsze aktualne wiadomości są tutaj: INFORMACJA
O majonezach, np. : INFORMACJA 2

zakupiłem Majonez Winiary + Ketchup Łagodny Pudliszki :gitara:
dzięki za pomoc! :564:
Avatar użytkownika
Adam1987
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 15
Dołączył(a): Pn 08 lis, 2010 16:11
Lokalizacja: Bydgoszcz

Majonez Hellmann`s

Postprzez PUMA » Śr 01 gru, 2010 16:01

Używam jako smarowidła do chleba. Dlatego ten majonez, bo jestem uczulona na kurkumę/kurkuminę. A tylko w tym majonezie stosują zamiast barwnika z kurkumy, uzywają barwnik z karotenu. Czuję się dobrze .
Pozdrawiam
http://blog-alergia.bloog.pl
KUKURYDZA
NERKOWCE
PUMA
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 247
Dołączył(a): Pt 12 lis, 2010 11:33
Lokalizacja: Bełchatów


Powrót do Surówki, sałatki i inne jarzyny

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron