Coś z resztek mięsa, palce lizac

Wszystko co zielone, kolorowe i fajnie doprawione - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

Coś z resztek mięsa, palce lizac

Postprzez soniek4 » N 08 lut, 2009 23:35

Kupiliśmy ostatnio schabik na własną wędlinkę i wiadomo, trzeba obrać z kości, tylko co z nią później?
Mieliśmy kości z 3 schabików i to co nam z nich wyszło:
odgotować kości w wodzie z przyprawami przynajmniej 45 minut, obrać z mięsa. Do garnka wrzucamy paczkę mieszanki chińskiej głęboko mrożonej, troszkę wody, po zagotowaniu czekamy jakieś 10 minut, dodajemy obrane resztki mięska z kości, przyprawiamy do smaku ( co kto lubi ale nam chińszczyzna smakuje orientalnie), następnie troszkę zagęszczamy mąką kukurydzianą (próbowałem też ziemniaczaną) i ostatecznie doprawiamy do smaku.
Mówię Wam, wyżerka co nie miara, odgrzać też zawsze można, palce lizać, kolorowe i pożywne. mniam polecam
Aha,
nadaje się do jedzenia na zimno i na gorąco
Ostatnio edytowano N 08 lut, 2009 23:36 przez soniek4, łącznie edytowano 1 raz
soniek4
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 9
Dołączył(a): N 25 sty, 2009 23:45
Lokalizacja: wasilków

Powrót do Surówki, sałatki i inne jarzyny

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron