Kabaczek faszerowany (bez mleka, jajek i glutenu)
autor: Monika Beck-Pietrzak
http://kobieta.gazeta.pl/kuchnia/2,5404 ... EPISY.html
Składniki:
- kabaczek
- szklanka ryżu
- 2 i 1/2 wody
- 2 małe marchewk
- łyżka zielonego groszku z puszki
- 10-12 oliwek (niekoniecznie)
- 1 mała cebula
Sposób przyrządzania:
Kabaczek umyj, przekrój wzdłuż i wydrąż łyżeczką gniazda nasienne. Ugotuj ryż. Marchewki pokrojone na małe kawałki lub utarte na średniej tarce ugotuj we wrzącej osolonej wodzie. Oliwki pokrój w kawałki. Połącz wszystkie składniki razem i posól do smaku. Włóż farsz do kabaczka i piecz w dobrze nagrzanym piekarniku 30-40 min.
Kabaczek faszerowany (bez mleka, jajek i glutenu)
Moderator: Moderatorzy