Kabaczek faszerowany (bez mleka, jajek i glutenu)

Wszystko co zielone, kolorowe i fajnie doprawione - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Agniesia
-#Administrator
-#Administrator
Posty: 893
Rejestracja: pt 17 wrz, 2004 09:50
Lokalizacja: Poznań

Kabaczek faszerowany (bez mleka, jajek i glutenu)

Post autor: Agniesia »

Kabaczek faszerowany (bez mleka, jajek i glutenu)
autor: Monika Beck-Pietrzak
http://kobieta.gazeta.pl/kuchnia/2,5404 ... EPISY.html

Składniki:
- kabaczek
- szklanka ryżu
- 2 i 1/2 wody
- 2 małe marchewk
- łyżka zielonego groszku z puszki
- 10-12 oliwek (niekoniecznie)
- 1 mała cebula

Sposób przyrządzania:

Kabaczek umyj, przekrój wzdłuż i wydrąż łyżeczką gniazda nasienne. Ugotuj ryż. Marchewki pokrojone na małe kawałki lub utarte na średniej tarce ugotuj we wrzącej osolonej wodzie. Oliwki pokrój w kawałki. Połącz wszystkie składniki razem i posól do smaku. Włóż farsz do kabaczka i piecz w dobrze nagrzanym piekarniku 30-40 min.
Obrazek
ODPOWIEDZ