Chleb pieczony z mieszanki z Glutenexu - problem

Wszystko o przepisach, radach i wypiekaczach - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
silverka
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 111
Rejestracja: czw 13 kwie, 2006 22:52
Lokalizacja: Szaflary

Chleb pieczony z mieszanki z Glutenexu - problem

Post autor: silverka »

Czy ktoś może mi pomóc?
Gdy już mam pięknie upieczony chlebek z ww mieszanki to pierwszego dnia jest wszystko ok, problem zaczyna sie dnia nastepnego. Chlebek bardzo sie kruszy i jest strasznie suchy, wręcz nie nadający się do spożycia. Wtedy nie jem kanapek tylko obsmażam go w jajku, ale co robić żeby zjeść go na kanapki???
Jak go przechowywać? W lodówce, czy część zamrozić? (raz zamroziłam ale to raczej zły pomysł, może później coś powinnam z nim zrobić?)Czy może ma stać w zwykłym chlebaku?
Awatar użytkownika
Agniesia
-#Administrator
-#Administrator
Posty: 893
Rejestracja: pt 17 wrz, 2004 09:50
Lokalizacja: Poznań

Post autor: Agniesia »

zobacz tu
zanim coś napiszesz to gorąco polecam przeszukać forum, bo naprawdę wiele tematów już było :D
Ostatnio zmieniony czw 20 lip, 2006 21:18 przez Agniesia, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
silverka
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 111
Rejestracja: czw 13 kwie, 2006 22:52
Lokalizacja: Szaflary

Post autor: silverka »

Dziękuję bardzo :D
IMI
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: wt 28 mar, 2006 13:32
Lokalizacja: wawa

Post autor: IMI »

Spróbuj zrobić chleb z mieszanki Bezglutenu, jest dłużej świeży-dla mnie dużo lepszy niż z Glutenexu. A jak jest trochę czerstwy to smaruję masełkiem i do mikrofali i jak świeży :-)
Pozdrawiam
IMI
ODPOWIEDZ