który automat Panasonic SD255 czy SD254

Wszystko o przepisach, radach i wypiekaczach - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

który automat Panasonic SD255 czy SD254

Postprzez gosia888 » Cz 03 gru, 2009 11:43

Zamierzam kupić automat do pieczenia chleba. Z opinii słyszałam że panasonic jest to najlepszy wybór. Od zawsze sprawdzałam ich ceny na argosie (to taki sklep w Anglii i Irlandii) i teraz nie dość że funt nisko stoi to jeszcze te automaty przecenili tak że
SD254 - słabszy model kosztuje na złotówki 307zł
SD255 - lepszy model 395zł

o w tym sklepie są.
http://www.argos.co.uk/static/Product/p ... eviews.htm

Różnica między tymi modelami jest w dwóch programach


* Bakes medium, large and extra large loaves.

* 19 programmes.

* 3 crust settings.

* 1 hour 55 minute fast bake.

* 13 hour timer.

* Cool touch.

* Automatic Raisin Nut ingredients dispenser.

* Cake recipes.

* Rye bread and gluten free programmes.

* Specific rye kneading blade.

* Non slip feet.

to co zaznaczyłam na czerwono to jest w droższym modelu. Jak zrozumiałam chodzi o dodawanie automatyczne jakichś ziaren rodzynek itp, oraz pieczenia chleba żytniego i jakiś specjalny sposób jego ugniatania. Myślicie że jest sens przepłacać? Wiadomo automat ma służyć mi ale jakby ten chleb żytni byłby taki super to mogłabym mężowi robić lub komuś. Chociaż znając życie nie będę hahaha. Więc zostaje tylko opcja dodawania rodzynek. Jak sądzicie?
Ostatnio edytowano Cz 03 gru, 2009 11:53 przez gosia888, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
gosia888
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 171
Dołączył(a): So 11 mar, 2006 15:18
Lokalizacja: Siedlce

Postprzez ruda52 » N 06 gru, 2009 21:43

Ja od roku mam ten droższy model. Z braku czasu piekę tylko chleb z gotowych mieszanek wieloziarnistej, razowej lub jasnej i wychodzi świetnie! Ostatnio przymierzałam się do dodania ziaren słonecznika, ale skończyło się tylko na chęciach-hahaha. :)
ruda52
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 274
Dołączył(a): So 14 lip, 2007 10:48
Lokalizacja: Włocławek

Postprzez gosia888 » Pn 07 gru, 2009 12:33

ruda52 napisał(a):Z braku czasu piekę tylko chleb z gotowych mieszanek wieloziarnistej, razowej lub jasnej i wychodzi świetnie

no ja tez zamierzam z gotowych mieszanek :-)
A model w końcu zamówiłam ten tańszy.

A próbowałaś robić pizze?
Obrazek
Avatar użytkownika
gosia888
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 171
Dołączył(a): So 11 mar, 2006 15:18
Lokalizacja: Siedlce

Postprzez ruda52 » Pn 07 gru, 2009 14:31

Niestety nie. :(
ruda52
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 274
Dołączył(a): So 14 lip, 2007 10:48
Lokalizacja: Włocławek


Powrót do Chleb

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości