Guma ksantanowa

Wszystko o przepisach, radach i wypiekaczach - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

Guma ksantanowa

Postprzez peligrosa » Wt 25 sty, 2011 22:45

Witam, zakupiłam ostatnio książkę n.t. diety bezglutenowej. Jest w niej wiele przepisów w których figuruje guma ksantanowa. Zapewne jest też wiele przepisów bez niej, ale zastanawiam się czy nie skorzystać z tego produktu. Próbowałam znaleźć w sieci inf co do jej szkodliwości. Konkretów nie znalazłam. Macie jakieś sprawdzone informacje odnośnie ewentualnego szkodliwego wpływu gumy ksantanowej na zdrowie?
peligrosa
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 43
Dołączył(a): Wt 21 gru, 2010 00:03
Lokalizacja: Jn

Postprzez Tomkus » Śr 26 sty, 2011 12:37

O, nie chcieć, o i nie móc umrzeć chociaż nieco!
Wszystko wypite! Ty tam, nie śmiej się z mych żali!
Wszystko, wszystko wypite! zjedzone! - Cóż dalej?

/Paul Verlaine/
Avatar użytkownika
Tomkus
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
 
Posty: 615
Dołączył(a): Pn 08 gru, 2008 13:38
Lokalizacja: Małopolska

Postprzez peligrosa » Śr 26 sty, 2011 22:03

Przepraszam, że założyłam nowy podobny wątek. Kiepsko mi jeszcze idzie szukanie na forum ;) poczytam, dziękuję :)
peligrosa
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 43
Dołączył(a): Wt 21 gru, 2010 00:03
Lokalizacja: Jn


Powrót do Chleb

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość