Automat SilverCrest KH 1171 - pilne!
Moderator: Moderatorzy
Automat SilverCrest KH 1171 - pilne!
Witam, mam pytanie odnośnie tego konkretnego modelu. Chodzi mi o to, czy automat ten ma taką funkcję jak automatyczne podgrzewanie? Trochę goga ze mnie, że nie zorientowałam się wcześniej, ale nie wiem czemu myślałam że wszystkie automaty do wypieku chleba mają taką funkcję... Tyle czasu zwlekałam z zakupem automatu i w końcu jak wybrałam okazało się, że być może dokonałam złego wyboru Chcę piec chleby bezglutenowe tylko i wyłącznie na zakwasie. Znalazłam informację, że chleb na zakwasie uda się tylko jak urządzenie automatycznie podgrzewa podczas wyrabiania. Zamówiłam już ten automat na allegro, dlatego założyłam nowy wątek bo bardzo zależy mi na szybkiej informacji. W razie czego będę mogła zrezygnować z zakupu. Co prawda sprzedający wysłał mi instrukcję obsługi na maila i nie ma tam informacji o takiej funkcji, czyli się domyślam że jej nie ma. Chyba, że nie uwzględnili tej informacji. Jeśli ktoś z forum orientuje się co do tej funkcji w tym konkretnym modelu, będę bardzo wdzięczna za inf
- darciak90
- Bardzo Aktywny Forumowicz
- Posty: 809
- Rejestracja: śr 12 gru, 2007 22:31
- Lokalizacja: Warszawa/Częstochowa
SilverCrest
ma ktoś z was taki automat?:
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl ... _20939.htm
taka oferta jest w Lidlu.
co o tym sądzicie?
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl ... _20939.htm
taka oferta jest w Lidlu.
co o tym sądzicie?
Automat z Lidla tragedia!!! To jest mój drugi automat w życiu, piekłam chleb w piekarniku, piecu chlebowym, prodiżu. Na zakwasie i bez, z mieszanek i mojego pomysłu. Ale w tym automacie to można sobie co najwyżej nerwy zapiec Programy nie przystające do niczego, dodatkowe funkcje beznadziejne i brak innych praktycznych dla bezglutków.
mamuśka Mariuszka
Ja od momentu zakupu upiekłam ich 6, z czego jeden był super - biały z mieszanki czeskiej, pozostałe były do śmieci, w tym jeden glutenowy. Albo z moja maszyną jest cos nie tak albo nie wiem co, bo dotychczas wychodziło mi jak pisałam wszystko i wszędzie a teraz postanowiłam że bedę leniwie piec w maszynie (poprzednia sie zajechała). Niestety jedyny który mi wyszedł zrobiony został o dziwo na programie expres, pozostałe są za krótkie, muszę dostawiać pieczenie bo chleb jest surowy. Czas wyrabiania jest zbyt krótki a czas rosniecia długi i chyba zbyt wtedy nie grzeje, bo ciasto wcale nie rośnie lepiej niżby stało na wierzchu. Jak zawinę rękawy i nawet ęcznie bez robota zagniote, zostawie do wyrosnięcioa i upiekę w piekarniku to zaoszczedzę godzinę, masę prądu i przede wszytkim miejsca. Po raz kolejny kupiłam sprzet bez którego mozna by sie obyć, zajmuje też masę miejsca. Nie mówiąc o tym, że z kuchenki wychodzi bochenek w różnych kształtach a tutaj w jednym i to z dziurami. A sposób wyciagania mieszadełek i chleba doprowadzi do szybkiego uszkodzenia blaszki. Po raz kolejny stwierdzam, że stare sposoby sa najlepsze.
mamuśka Mariuszka