Bułki bezglutenowe

Wszystko o przepisach, radach i wypiekaczach - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

Bułki bezglutenowe

Postprzez Joanna Struzik » Śr 25 sty, 2012 13:31

Witajcie!!
Kupiłam bułki i po otworzeniu na drugi dzień nie nadawały się do spożycia, były takie twarde. Czy wy je w jakiś sposób odświeżacie? Bardzo proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam:)
Joanna Struzik
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 110
Dołączył(a): Śr 18 sty, 2012 15:46
Lokalizacja: Pionki

Bułki

Postprzez jacky66 » Śr 25 sty, 2012 13:51

Nie wiem o jakie bułki chodzi, ale parę minut w piekarniku powinno pomóc.
jacky66
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 8
Dołączył(a): Pn 29 sie, 2011 08:04
Lokalizacja: Rybnik

Postprzez Magdula82 » Śr 25 sty, 2012 13:53

to normalne,że są twarde jak kamień. trzeba podgrzać, w piekarniku, albo mikrofali albo w tosterze-jest taka nakładka na bułki.
Magdula82
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 229
Dołączył(a): N 07 sie, 2011 19:09
Lokalizacja: Szczecinek

Postprzez Joanna Struzik » Śr 25 sty, 2012 15:17

To bułki z firmy Balviten:).
Joanna Struzik
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 110
Dołączył(a): Śr 18 sty, 2012 15:46
Lokalizacja: Pionki

Postprzez Joanna Struzik » Śr 25 sty, 2012 15:33

...,a czy kisiele z firmy Winiary są bezglutenowe...?
Joanna Struzik
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 110
Dołączył(a): Śr 18 sty, 2012 15:46
Lokalizacja: Pionki

Postprzez Małgorzata » Śr 25 sty, 2012 15:41

Joanna - widzę, że nie znasz tricków, jakie każdy bezglutenowiec znać powinien :)
Takie pieczywo jest zawsze nieświeże na drugi dzień i podstawa to je sobie odświeżyć, można nad parą, można w mikrofalówce itp.

Jeśli chcesz możesz otrzymać od nas bezpłatny poradnik jak sobie radzić z dietą:

Celiakia i dieta bezglutenowa
Obrazek
Avatar użytkownika
Małgorzata
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 1584
Dołączył(a): Pn 03 sty, 2005 23:56
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Joanna Struzik » Śr 25 sty, 2012 16:22

Nie, dziękuję, posiadam poradnik, musiałam nie doczytać kwestii odświeżania pieczywa. Pozdrawiam i dziękuję:)
Joanna Struzik
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 110
Dołączył(a): Śr 18 sty, 2012 15:46
Lokalizacja: Pionki

Postprzez Małgorzata » Śr 25 sty, 2012 16:51

O, to super :) Przecież jesteś w Stowarzyszeniu, dopisałam Cię do naszej grupy "niebieskich" :)
Obrazek
Avatar użytkownika
Małgorzata
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 1584
Dołączył(a): Pn 03 sty, 2005 23:56
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Joanna Struzik » Cz 26 sty, 2012 16:36

Dziękuję:)
Joanna Struzik
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 110
Dołączył(a): Śr 18 sty, 2012 15:46
Lokalizacja: Pionki


Powrót do Chleb

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości