Chleb Schar
Moderator: Moderatorzy
-
- Forumowicz
- Posty: 110
- Rejestracja: śr 18 sty, 2012 14:46
- Lokalizacja: Pionki
Chleb Schar
Proszę o przepis na chleb z firmy Schar Bread-Mix typu B. Proszę dokładnie napisać, bo jestem słabą kucharką;)
Pod podanym linkiem znajdziesz materiały informacyjne w języku polskim, m.in. broszurę z przepisami:
http://www.schaer.com/en/international/ ... ernational
http://www.schaer.com/en/international/ ... ernational
Może trochę późno na odpowiedź ale jestem nowa i ja robię to tak na ok 0,5 kg tego koncentratu daję ok 2 dkg drożdży rozpuszczonych w wodzie z większa szczyptą cukru taki rozczyn i czekam aż trochę podrośnie a do tego koncentratu daje łyżeczkę soli 100 gr amarantusa zmielonego na mąkę tak na oko wsypuję do młynka od kawy kaszę gryczaną niepaloną i miele na mąkę 2 łyżki maki ryżowej trochę sezamu zmielonego w młynku siemienia lnianego i przyprawy czarnuszki tez sypnę trochę nie za dużo bardzo aromatyczna i jak to wymieszam z rozczynem robię to mikserem takie widełki są w kształcie świderków na gęsta masę i 2 łyzki oleju dobrego np ryżowy potem po garści pestek z dyni i słonecznika i nakładam do dwóch średniej wielkości blaszek keksówek obsypanych w środku mąka ryżową i wstawiam do pieca na godzinkę na 200 stopni i na wierzchu smaruję olejem.
A ja od 2 tyg. robię zgodnie z przepisem na opakowaniu mąki schara i jakoś mi nie wychodzi. Wkładam te wszystkie składniki do automatu do chleba(mam zelmera)nastawiam na program 6 bg i albo wyjdzie na pół surowy albo nie wiadomo jaki ten chleb, nie dobry. Dopiero się uczę go piec, może z pływem czasu będzie lepiej.
Celiakia, Hashimoto, ziemniaki, krewetki