rozmrażanie i odświeżanie

Wszystko o przepisach, radach i wypiekaczach - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

rozmrażanie i odświeżanie

Postprzez JoannaW » So 18 gru, 2004 15:09

jak do tej pory odświeżałam chlebek nad parą, ale przybył mi nowy sprzęt w domu :D Wiem ,że można rozmrażać chlebek w mikrofalówce, tylko nie wiem w jaki sposób :?: ? :?: ? :?: ? :?: ? :?: ? :?: Proszę pomóżcie! :mrgreen:
Pozdrawiamy
Joanna i Natasza

Obrazek
Avatar użytkownika
JoannaW
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 127
Dołączył(a): N 18 sty, 2004 19:40
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: rozmrażanie i odświeżanie

Postprzez credo » N 19 gru, 2004 10:51

poprostu wstawiasz na rozmarażanie (chyba każda mikrofala ma taki tryb) na kilka minut - w zależności od tego ile chlebka jest w środku. Ja rozmrażam często po dwie kanapki i po prostu co chwilkę sprawdzam, bo ja przesadzisz to będzie twrdy lub gumowaty.
Nie tylko rozmrażam w mikrofali - odgrzewam też żeby był smaczniejszy.

credka
credo
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 41
Dołączył(a): N 04 sty, 2004 15:45
Lokalizacja: warszawka

Postprzez Kasia-mama » Wt 21 gru, 2004 00:03

A ja prosto z zamrażalnika wkładam do tostera. Jeśli da się na krótko, to tylko się rozmrozi i będzie chrupiący, a jak na dłużej, wychodzi tost. SUPER!
Avatar użytkownika
Kasia-mama
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 136
Dołączył(a): So 17 sty, 2004 18:20
Lokalizacja: Kraków

Postprzez JoannaW » Wt 21 gru, 2004 00:42

ten, który próbowałam rozmrozić w mikrofali był nie tyle twardy, co przeraźliwie suchy.... ble... jednak nad parą jest smaczniejszy... albo po prostu nie umiem... :oops:
Pozdrawiamy
Joanna i Natasza

Obrazek
Avatar użytkownika
JoannaW
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 127
Dołączył(a): N 18 sty, 2004 19:40
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postprzez kfiatek » Wt 21 gru, 2004 10:29

Może za długo trzymasz go w mikrofali? Każda mikrofala jest trochę inna, więc musisz poeksperymentować, ale ja w swojej robię tak, że wyjęte z zamrażalnika kromki chleba rozkładam na talerzu, wkładam do mikrofali, włączam max. grzanie (u mnie 750 W) na 15-20 sekund, potem obracam kromki na druga strone, znow 15-20 sekund i gotowe. Jak potrzymam dłużej, robią się sucharki ;)
Powodzenia!
Avatar użytkownika
kfiatek
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 890
Dołączył(a): Cz 22 lip, 2004 11:11
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez Patka » N 02 sty, 2005 15:40

Próbowałam i mikrofalą i tosterem - toster jest nie do pobicia :cheesy:
chleb jest chrupki, niewysuszony i szybko się nadaje do spożycia :D
pozdrawiam Patka
Avatar użytkownika
Patka
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
 
Posty: 536
Dołączył(a): N 28 lis, 2004 18:31
Lokalizacja: Toruń

rozmrazanie w mikrofalówce

Postprzez strikah » Cz 06 sty, 2005 23:14

.d
Ostatnio edytowano N 09 sty, 2005 17:11 przez strikah, łącznie edytowano 1 raz
strikah
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 2
Dołączył(a): Cz 06 sty, 2005 22:42
Lokalizacja: Torun

Postprzez JoannaW » So 08 sty, 2005 12:44

dziękuję Ci strikah! chlebek przygotowany w mgnieniu oka wilgotny i pyszny! zaoszczędzi mi to wieeeeeeeeeeeeeeele czasu..... :D
Pozdrawiamy
Joanna i Natasza

Obrazek
Avatar użytkownika
JoannaW
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 127
Dołączył(a): N 18 sty, 2004 19:40
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postprzez strikah » So 08 sty, 2005 18:10

no problem;)
strikah
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 2
Dołączył(a): Cz 06 sty, 2005 22:42
Lokalizacja: Torun

Postprzez Piotr Kowalski » Pn 10 sty, 2005 22:13

A ja po prostu wkładam do mikrofali pokrojone kanapki, i na maxa power na 30 sek. Wyciągam lekko ciepłe i zawsze rozmrozone. Nic prostrzego :)

Pozdrawiam
Piotr Kowalski
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 15
Dołączył(a): Śr 28 kwi, 2004 10:46
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Patka » Pn 22 sie, 2005 14:38

e TAM JA NADAL POLECAM TOSTER :cheesy:
Avatar użytkownika
Patka
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
 
Posty: 536
Dołączył(a): N 28 lis, 2004 18:31
Lokalizacja: Toruń

Postprzez elola » Cz 28 cze, 2007 18:00

Na stronie http://www.glutenfrei-supermarkt.de/lsh ... tiges,.htm są torebki do tostera, które izolują chleb od okruchów pieczonych tam glutenowych tostów. Jest tego w sieci dużo, w różnych krajach. Na pierwszy rzut oka - drogo, ale jeśli rzeczywiście każdą z nich można użyć do 300 razy (akurat te z podanej wyżej strony, bo znalazłam też inne), a w opakowaniu są 2 sztuki, to nie jest źle. Mogą ułatwić życie, szczególnie na wyjazdach - 1 toster dla całej rodziny albo same torebki, jeśli w miejscu wypoczynku jest jakikolwiek toster. Dobrze by było znaleźć coś takiego w normalnym sklepie, najlepiej w Polsce :D
elola
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 217
Dołączył(a): Pn 24 paź, 2005 17:38
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez Patka » Cz 28 cze, 2007 21:10

ja mam swój prywatny toster :)
Avatar użytkownika
Patka
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
 
Posty: 536
Dołączył(a): N 28 lis, 2004 18:31
Lokalizacja: Toruń

Postprzez ^^ Olenia ^^ » So 30 cze, 2007 12:56

:043: ja uważam że nad parą jest najsmaczniejszy,mięki i świeży.Gorzej jak dostanie się troche wody bo robi się taka bezsmakowa niedobra papka ble
^^ Olenia ^^
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 13
Dołączył(a): Pt 29 cze, 2007 13:05
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez GosiaM » So 30 cze, 2007 15:45

^^ Olenia ^^ napisał(a):Gorzej jak dostanie się troche wody

Olenia, kładź na sitko kawałek gazy, wtedy gaza wodę wsiąknie i nie chlapie się na chlebek.
Avatar użytkownika
GosiaM
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
 
Posty: 890
Dołączył(a): Pn 24 maja, 2004 22:49
Lokalizacja: Wrocław

Następna strona

Powrót do Chleb

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron