rozmrażanie i odświeżanie

Wszystko o przepisach, radach i wypiekaczach - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

Postprzez thh-polka » So 30 cze, 2007 17:39

Toster jest najlepszy i najwygodniejszy w uzyciu. Mozna go ze soba zabrac w podroz.
thh-polka
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 192
Dołączył(a): Cz 01 lut, 2007 09:46
Lokalizacja: Larvik, Norwegia

Postprzez ^^ Olenia ^^ » So 30 cze, 2007 22:55

O bardzo dziękuję za cenna radę <jupi> :D
^^ Olenia ^^
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 13
Dołączył(a): Pt 29 cze, 2007 13:05
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Magdalaena » Pn 02 lip, 2007 01:24

Ja używam mikrofalówki - 30 sekund i mam dwie kromki miękkie i smakowite. A w podróży mogłabym używac obcej mikrofali.
Magdalaena
celiakia zdiagnozowana w sierpniu 2003 r.
Obrazek
Avatar użytkownika
Magdalaena
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 1397
Dołączył(a): Pt 02 sty, 2004 14:28
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez ^^ Olenia ^^ » Pn 02 lip, 2007 22:31

a mi po mikrofali wogóle nie smakują ... są tak jakby sztuczne i szybko twardnieją.Para mi najbardziej pasuje. :D
^^ Olenia ^^
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 13
Dołączył(a): Pt 29 cze, 2007 13:05
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez GosiaM » Wt 03 lip, 2007 09:24

Olenia, a po odparowaniu kładź chlebek na deskę drewnianą, albo ściereczkę, albo ręcznik papierowy- coś co wsiąka wodę, bo w przeciwnym razie np. na talerzyku woda się będzie skraplała i chlebek będzie się robił mokry.
Avatar użytkownika
GosiaM
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
 
Posty: 891
Dołączył(a): Pn 24 maja, 2004 22:49
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez ^^ Olenia ^^ » Wt 03 lip, 2007 12:48

tak,tak wiem. :)
^^ Olenia ^^
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 13
Dołączył(a): Pt 29 cze, 2007 13:05
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez tyqua » Śr 04 lip, 2007 23:34

A ja używam najzwyklejszej patelni. Kapię ciut wody, jak się już rozgrzeje, przykrywam pokrywką i też pięknie wychodzi. Tylko tej wody nie za dużo, bo właśnie rozmiękają - wystarczy dosłownie ciut ;).
Avatar użytkownika
tyqua
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 104
Dołączył(a): Wt 30 maja, 2006 13:24
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez jenny1983 » N 16 sie, 2009 22:58

trochę czasu minęło od ostatniego postu, czy nadal zamrożony chleb do tostera wkładacie, czy najpierw odmrażacie a później opiekacie w tosterze?
jenny1983
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 30
Dołączył(a): Cz 02 lip, 2009 19:17
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez Kasia-mama » So 21 lis, 2009 21:17

u nas nic się nie zmieniło, nadal rozmrażamy i podpiekamy w tosterze bezpośrednio po wyjęciu z zamrażalnika
Avatar użytkownika
Kasia-mama
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 136
Dołączył(a): So 17 sty, 2004 18:20
Lokalizacja: Kraków

Postprzez Hesia » Wt 05 sty, 2010 13:02

Ja od początku rozmrażam i odświeżam na takim sitku ze skrzydełkami :) do gotowania na parze, które można ze sobą wozić i wkładać do każdego garnka (regulacja szerokości dzięki skrzydełkom).
Hesia
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
 
Posty: 66
Dołączył(a): Cz 26 lis, 2009 17:16
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez kamka » Śr 24 paź, 2012 08:15

A ja do tej pory używałam chleba pełnoziarnistego z balvit..... Nie zamrażałam go, gdyż posiada dłuższy termin ważności. Po prostu wyjmuję 2 kromki, oblewam wodą z każdej strony i kładę na patelnię obsmażając. Wychodzi chrupiący i nie gumowaty.
Celiakia, Hashimoto, ziemniaki, krewetki
kamka
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
 
Posty: 71
Dołączył(a): Pt 23 wrz, 2011 17:05
Lokalizacja: mazowieckie

Re:

Postprzez aisikkka » Cz 17 lip, 2014 08:01

JoannaW napisał(a):ten, który próbowałam rozmrozić w mikrofali był nie tyle twardy, co przeraźliwie suchy.... ble... jednak nad parą jest smaczniejszy... albo po prostu nie umiem... :oops:

Wiesz co, musisz mieć pewność że jesteś w trybie rozmrażania. Nawet na najmniejszej mocy chlebek stwardnieje o 1,5 minuty. Ja wsadzam na ok. 5 minut (w zależności od rodzaju chleba) i nastawiam na specjalny tryb do rozmrażania.
aisikkka
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 12
Dołączył(a): Śr 09 lip, 2014 11:43

Poprzednia strona

Powrót do Chleb

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron