Chleb gryczano - ryżowo - kukurydziany na zakwasie

Wszystko o przepisach, radach i wypiekaczach - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

Re: Chleb gryczano - ryżowo - kukurydziany na zakwasie

Postprzez Leeloo » Pn 06 sty, 2014 19:24

jaka profesjonalna relacja!! :D brawo!

a powiedz jak smakowo? warto sie poświęcić i tyle walczyć, by uzyskać taki wypiek?
Jest taka cierpienia granica, za którą się uśmiech pogodny zaczyna.

Obrazek
Avatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 7559
Dołączył(a): Pt 22 mar, 2013 19:33
Lokalizacja: Polska

Re: Chleb gryczano - ryżowo - kukurydziany na zakwasie

Postprzez uniaczek » Cz 09 sty, 2014 16:39

Jaką długą keksówkę należy przygotować?
Avatar użytkownika
uniaczek
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
 
Posty: 501
Dołączył(a): So 19 sty, 2013 18:25
Lokalizacja: Gniezno

Re: Chleb gryczano - ryżowo - kukurydziany na zakwasie

Postprzez Anula80 » Śr 09 kwi, 2014 12:25

Przymierzam się do zrobienia zakwasu, ale pojawia się problem z temperaturą. Nie lubię mieć w domu za ciepło, rzadko teraz włączam kaloryfery gdziekolwiek i nie wiem, gdzie miałabym go trzymać, żeby wyszedł. Ta temperatura min. 25 stopni, to konieczność? W dodatku pogoda jest kiepska, pada, więc na słońce też nie ma co liczyć :/
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Anula80
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)
 
Posty: 3652
Dołączył(a): Śr 07 sie, 2013 07:40
Lokalizacja: Pruszcz Gdański


Powrót do Chleb

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość