Czy da się zrobić dobry zakwas z poniższych mixów? One mają bogate składniki i nie wiem, czy podczas zakwaszanie nie skisną. W przepisie na opakowaniu jest mowa tylko o drożdżach.
http://www.bezgluten.pl/sklep/produkt,6 ... owosc.html
http://www.bezgluten.pl/sklep/produkt,9 ... enowy.html
http://www.bezgluten.pl/sklep/produkt,1 ... enowy.html
Zakwas z koncentratu, mieszanki mąki chlebowej
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
- Posty: 1
- Rejestracja: pt 20 lut, 2015 16:13
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
- Posty: 3643
- Rejestracja: śr 07 sie, 2013 07:40
- Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Re: Zakwas z koncentratu, mieszanki mąki chlebowej
Zakwas powinno się robić z mąk naturalnych np gryczana, ryżowa, jaglana.
Co masz na myśli pisząc o bogatym składzie? Wg mnie te mąki skład mają bardzo średni, głównie przeważa skrobia
Co masz na myśli pisząc o bogatym składzie? Wg mnie te mąki skład mają bardzo średni, głównie przeważa skrobia
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.