2 szkl.mąki, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka soli, 1 łyżka kminku, 1 szkl. startego żółtego sera.
6 łyżek oleju, 0,5 szkl. zsiadłego mleka, 0,5 szkl.mleka, 1 łyżka musztardy, 1 jajo.
Nagrzać piekarnik do 200 stopni.
Wymieszać składniki sypkie, osobno składniki płynne następnie przelać do suchych i wymieszać łyżką ( do mieszania wcale nie trzeba się przykładać). Ciasto przelać do foremek najlepiej silikonowych (nie wolno to papierowych podobno przywierają) piec 20 min.
Muffinki wyszły super, a najważniejsze jest to że wcale nie trzeba się do nich przykładać. Niestety synowi nie smakowały ze względu na kminek, za to my glutenożercy wciągnęliśmy je w ciągu kilku godzin. Smacznego
muffinki do piwa
Moderator: Moderatorzy
muffinkido piwa
Posiadam foremki silikonowe i wyszło 11.