Czego potrzebujesz?
Młynka do mielenia migdałów i pestek słonecznika, piekarnika, blachy i papieru do pieczenia.
Składniki:
2 jaja,
1 szklanka migdałów (w całości),
0,5 szklanki słonecznika,
3 łyżeczki sezamu czarnego (niemielonego i niełuskanego),
3 łyżeczki lnu złocistego (niemielonego),
0,5 szklanki rodzynek (najlepiej niesiarkowanych, suszonych na słońcu),
3 łyżki miodu,
3 łyżki tłuszczu nierafinowanego (najlepiej olej kokosowy lub np. ryżowy),
2 płaskie łyżeczki przyprawy do piernika,
2 płaskie łyżeczki kakao,
szczypta soli
Przygotowanie:
Wszystkie suche składniki dokładnie mieszamy.
Dodajemy składniki mokre i robimy to samo, aż uzyskamy jednolitą masę.
Nakładamy łyżką lub ręką lub foremką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wysmarowanym tłuszczem.
Pieczemy w temperaturze 150 stopni ok. 20 minut.
Jemy po ostudzeniu.
źródło:
http://agamasmaka.blogspot.com/2014/11/ ... owe-z.html
Ciasteczka piernikowe z kakaową nutą
Moderator: Moderatorzy