Polecam zmodyfikowany przeze mnie przepis na rogaliki, dopiero przed chwilą wyjęłam z piekarnika. Pycha!
-3 szklanki mąki(ja użyłam mix bezglutenu)
-kostka margaryny
-7 dag drożdży
-cukier waniliowy
-szklanka śmietany
-marmolada(polecam z dodatkiem róży)
Margarynę posiekać z mąką na stolnicy, dodać cukier waniliowy,drożdże wymieszane ze śmietaną i zagnieść ciasto.Odstawić na jakieś 15 minut. Potem rozwałkowywać po kawałku, kroić na trójkąciki, nakładać marmoladę i zwijać. Piec ok.20-25 minut w temp.ok150-160 stopni. Przestudzone posypać cukrem pudrem i jeść. Smacznego!!!
Z połowy porcji wyszło mi ponad 30 sztuk.
rogaliki bez jaj, za to z marmoladą
Moderator: Moderatorzy
- Kasia-mama
- Forumowicz
- Posty: 132
- Rejestracja: sob 17 sty, 2004 17:20
- Lokalizacja: Kraków