Kruszonka (bez mleka, jajek, glutenu)

Wszystko co z ciastem związane, a chlebem się nie stanie - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Agniesia
-#Administrator
-#Administrator
Posty: 893
Rejestracja: pt 17 wrz, 2004 09:50
Lokalizacja: Poznań

Kruszonka (bez mleka, jajek, glutenu)

Post autor: Agniesia »

Kruszonka (bez mleka, jajek, glutenu)
Autor: Monika Beck-Pietrzak
http://kobieta.gazeta.pl/kuchnia/2,5404 ... EPISY.html

Składniki:
- 50 g margaryny bezmlecznej lub masła
- 50 g mąki kukurydzianej
- 15g cukru

Sposób przyrządzania:

Tłuszcz posiekaj z mąką, dodaj cukier i zagnieć. Włóż do zamrażalnika na co najmniej godzinę. Kruszonkę wyjętą z zamrażalnika trze się na grubej tarce na powierzchnię ciasta lub bułki.
Obrazek
ODPOWIEDZ