POLEWA do CIASTA

Wszystko co z ciastem związane, a chlebem się nie stanie - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Katarzyna35
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 297
Rejestracja: ndz 10 maja, 2009 18:06
Lokalizacja: Łomianki k.Warszawy

POLEWA do CIASTA

Post autor: Katarzyna35 »

Polewa do ciasta

Składniki:

1/2 kostki margaryny /ja biorę masło roślinne/
4 łyżki cukru
2 łyżki kakao /używam Wedla/
1 łyżka wody , lub mleka

Rozmieszać w garczku / kubku na gorąco , nie musi się zagotować .

Robi się łatwo i szybko :) POLECAM :D
Obrazek
maska
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 81
Rejestracja: śr 04 kwie, 2012 18:09
Lokalizacja: centrum

Post autor: maska »

Ja znalazłam taki sposób, że do ugotowanej polewy czekoladowej (1,5 łyżki kakao+pół szklanki cukru+łyżka masła+ 3-4 łyżki wody) dodaję pół tabliczki czekolady Goplany - gorzkiej lub mlecznej. Tylko po dodaniu czekolady trzeba podgrzewać polewę na malutkim ogniu, żeby nie przypalić. Wychodzi gęsta, aksamitna, pięknie zastyga na cieście.
ODPOWIEDZ