Ciasteczka z orzechów włoskich
Składniki: 6 jaj, 35 dag cukru pudru, 35 dag orzechów włoskich, 3 dag deserowej czekolady, pół łyżki mąki, 1 łyżka mąki kukurydzianej, trochę mleka, pół łyżeczki proszku do pieczenia.
Żółtka ubić z cukrem, dodać zmielone orzechy i stopioną czekoladę, mąkę kukurydzianą rozprowadzić odrobiną mleka oraz mąkę i proszek do pieczenia. Ubijając wymieszać wszystkie składniki. Dodać ubite na pianę białka. Wymieszać, ubijając trzepaczką. Gotowe ciasto wyłożyć do tortownicy wyłożonej papierem wysmarowanym tłuszczem. Upiec wstawiając do piekarnika o temperaturze około 200 °C. Po ostudzeniu można ciasto polać lukrem czekoladowym.
ciasteczka z orzechów
Moderator: Moderatorzy
- Jola-Gabrysia
- Forumowicz
- Posty: 133
- Rejestracja: czw 08 sty, 2004 07:13
- Lokalizacja: LUBLIN