Ciasteczka stuletnie 100 g masła, 6 jajek, 200 g cukru pudru, 200 g mąki ziemniaczanej, skórka otarta z całej cytryny
Utrzeć do białości masło z cukrem i, stale ucierając, dodawać jajka i skórkę cytrynową. Gdy porządnie utarte, dodawać stopniowo mąkę ziemniaczaną; dobrze wyrobić masę. Wyłożoną pergaminem blachę nasmarować lekko tłuszczem, nakładać łyżeczką ciasteczka wielkości włoskiego orzecha; wstawić do nagrzanego piekarnika, piec na wolnym ogniu (ok. 30 minut).
ciasteczka stuletnie
Moderator: Moderatorzy
- Jola-Gabrysia
- Forumowicz
- Posty: 133
- Rejestracja: czw 08 sty, 2004 07:13
- Lokalizacja: LUBLIN
- Jola-Gabrysia
- Forumowicz
- Posty: 133
- Rejestracja: czw 08 sty, 2004 07:13
- Lokalizacja: LUBLIN