TRUSKAWKOWIEC
Składniki
1 kg. truskawek
margaryna
1 szkl. cukru
2 jajka
żelatyna
2 galaretki
Etapy przygotowania
Zalać żelatynę ½ szkl. Zimnej wody.
W oddzielnych naczyniach wymieszać galaretki - 350ml gorącej wody na galaretkę.
Gdy żelatyna napęcznieje uzupełnić 1/3 szkl. gorącą wodą (nie wrzątek).
Dokładnie wymieszać.
Zmiksować margarynę, cukier, jajka na gładką masę. Dodać truskawki (zostawić część do przybrania) zmiksować razem.
Powoli wlewać miksując żelatynę (musi mieć pokojową temp.) i 1 galaretkę.
Jak zgęstnieje wlać do formy.
Odstawić do lodówki do zastygnięcia.
Dodać galaretkę i owoce.
Odstawić do lodówki do zastygnięcia.
Przepis na truskawkowiec
Moderator: Moderatorzy