Ciasto ananasowe

Wszystko co z ciastem związane, a chlebem się nie stanie - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
salcia
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 253
Rejestracja: pt 08 paź, 2004 21:16
Lokalizacja: Sosnowiec

Ciasto ananasowe

Post autor: salcia »

Ciasto: biszkopt
Nadzienie:
Puszka ananasów
2 torebki budyniu waniliowego
500 ml soku ananasowego
500 g serka na sernik naturalnego
cukier waniliowy
3 łyżeczki żelatyny
gotowa polewa czekoladowa bądź tabliczkę czekolady i kilka łyżek mleka

Lekkie ciasto przełożone ananasem


4.Wystudzony biszkopt przekroić na pół i skropić sokiem ananasowym.

5.Ananasy osączyć z zalewy (zalewę zachować) pokroić na małe kawałki i poukładać na dolnej części biszkopta.

6.Budynie rozprowadzić w zalewie z ananasów.Sok ananasowy zagotować w małym rondelku i wlac do niego masę budyniową,zamieszać energicznie,zagotować.Gorący budyń wyłozyć na biszkopt z ananasami i przykryć drugą częścią biszkopta.Odstawić do wystygnięcia.

7.Serek naturalny z cukrem waniliowym utrzeć mikserem na puszystą masę.Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody i wlać do serka,jeszcze przez chwilę ucierać po czym wyłożyć na wierzch biszkoptu.Wstawić do lodówki na pół godziny.

8.Czekoladę rozpuścić z mlekiem w rondelku.Mieszać w gdy troszkę przestygnie oblać nią ciasto.Ciasto najlepiej przechowywać w lodówce.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mama 26-letniej Moniki,córka chora praktycznie od urodzenia.Zdiagnozowana celiakia 2004 r.wrzesień/październik.12 lat zabiegów o zdrowie dziecka...
takazdrowa

Post autor: takazdrowa »

Ananas jest moim zdaniem bardzo niedocenianym owocem w Polsce. Chyba zdecyduję się dziś na kuchenne szaleństwo i zrobię ananasa z sorbetem pomarańczowo-cytrynowym :)


Moderator: (link wycięty, prosimy podawać przepisy w postach, nie lansować swojego bloga, w którym są przepisy zawierające gluten)
Ostatnio zmieniony wt 05 mar, 2013 14:12 przez takazdrowa, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ