Placuszki z kaszki kukurydzianej

Wszystko co z ciastem związane, a chlebem się nie stanie - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Agniesia
-#Administrator
-#Administrator
Posty: 893
Rejestracja: pt 17 wrz, 2004 09:50
Lokalizacja: Poznań

Placuszki z kaszki kukurydzianej

Post autor: Agniesia »

PLACKI Z KASZKI KUKURYDZIANEJ
- 1 szklanka wody mineralnej
- 1 szklanka kaszki kukurydzianej
- 2 łyżki stołowe mąki kukurydzianej
- 2 łyżki stołowe mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju
można dodać 2 łyżki cukru bądź doprawić na swój ulubiony sposób (np. na ostro)

Wszystkie składniki wymieszać i smażyć na nie przylegającej patelni.

Placuszki troszkę się kleją, ale mają wyśmienity smak, podobny do popcornu. Można je jeść na słodko - z dżemem czy bitą śmietaną, lub na ostro - z twarogiem itp.
Obrazek
ODPOWIEDZ