Brownie bez glutenu

Wszystko co z ciastem związane, a chlebem się nie stanie - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
agatonek
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 31
Rejestracja: czw 16 paź, 2014 11:32

Brownie bez glutenu

Post autor: agatonek »

Witajcie,
zamieszczam przepis, jeszcze nie robiłam, ale jak tylko zrobię napiszę jak wyszło:))

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia posmarowanym delikatnie masłem. Do miski przełożyć pokrojone na małe kawałki masło i pokruszoną czekoladę. Miskę postawić na garnku z podgrzaną wodą. Składniki mieszać, aż się rozpuszczą. Następnie miskę zdjąć z garnka, wsypać cukier, wbić jajka i dokładnie wymieszać. Kakao i skrobię przesiać do miski przez sitko i energicznie wymieszać; dodać orzechy. Piec przez 30 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.

200 g czekolady gorzkiej

80 g masła

2 jajka

150 g cukru trzcinowego

1 łyżka kakao

30 g skrobi kukurydzianej

100 g dowolnych orzechów lub płatków z migdałów podprażonych na patelni
ODPOWIEDZ