Witajcie,
zamieszczam przepis, jeszcze nie robiłam, ale jak tylko zrobię napiszę jak wyszło:))
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia posmarowanym delikatnie masłem. Do miski przełożyć pokrojone na małe kawałki masło i pokruszoną czekoladę. Miskę postawić na garnku z podgrzaną wodą. Składniki mieszać, aż się rozpuszczą. Następnie miskę zdjąć z garnka, wsypać cukier, wbić jajka i dokładnie wymieszać. Kakao i skrobię przesiać do miski przez sitko i energicznie wymieszać; dodać orzechy. Piec przez 30 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.
200 g czekolady gorzkiej
80 g masła
2 jajka
150 g cukru trzcinowego
1 łyżka kakao
30 g skrobi kukurydzianej
100 g dowolnych orzechów lub płatków z migdałów podprażonych na patelni
Brownie bez glutenu
Moderator: Moderatorzy