Składniki: 300g mąki ryżowej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 300g jogurtu naturalnego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 jajka, 150g cukru, 1/2 szklanki oleju, 1 opakowanie cukru waniliowego, 4 brzoskwinie z puszki (chociaż ja dodam świeże, bo akurat mamy wysyp:))
Przygotowanie : Przesiewamy mąkę ryżową oraz ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajka, cukier, olej, jogurt, cukier waniliowy - wszystko dokładnie miksujemy. Wylewamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy brzoskwinie pocięte w paseczki. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 35 minut.
Smacznego!!!!
Ciasto jogurtowe z mąki ryżowej
Moderator: Moderatorzy
Ciasto jogurtowe z mąki ryżowej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Ciasto jogurtowe z mąki ryżowej
Brzmi pysznie!!!!
Dodane do listy - zrobic !!!
Dodane do listy - zrobic !!!
Re: Ciasto jogurtowe z mąki ryżowej
Mąka ryżowa białą ma taki posmak, ze nikt w domu nie toleruje. Ja użyję z ciemnego ryżu, myślę, że też będzie udane. A dodatkowy plus, że ma mniejsze IG (hihi). Teraz jest sezon na śliwki i myślę, że ze śliwkami zamiast brzoskwiń,, też zda egzamin.
Nie jestem na diecie bezglutenowej. Nie jem cukru, drożdży i pszenicy (oprócz durum i orkisz) od 15.06.2014.