Ciasto jogurtowe z mąki ryżowej

Wszystko co z ciastem związane, a chlebem się nie stanie - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
agatonek
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 31
Rejestracja: czw 16 paź, 2014 11:32

Ciasto jogurtowe z mąki ryżowej

Post autor: agatonek »

Składniki: 300g mąki ryżowej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 300g jogurtu naturalnego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 jajka, 150g cukru, 1/2 szklanki oleju, 1 opakowanie cukru waniliowego, 4 brzoskwinie z puszki (chociaż ja dodam świeże, bo akurat mamy wysyp:))

Przygotowanie : Przesiewamy mąkę ryżową oraz ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajka, cukier, olej, jogurt, cukier waniliowy - wszystko dokładnie miksujemy. Wylewamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy brzoskwinie pocięte w paseczki. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 35 minut.

Smacznego!!!! :) :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
sandyy
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Posty: 2561
Rejestracja: ndz 27 lip, 2014 22:30

Re: Ciasto jogurtowe z mąki ryżowej

Post autor: sandyy »

Brzmi pysznie!!!!
Dodane do listy - zrobic :D!!!
violla
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 285
Rejestracja: pt 10 paź, 2014 21:28

Re: Ciasto jogurtowe z mąki ryżowej

Post autor: violla »

Mąka ryżowa białą ma taki posmak, ze nikt w domu nie toleruje. Ja użyję z ciemnego ryżu, myślę, że też będzie udane. A dodatkowy plus, że ma mniejsze IG (hihi). Teraz jest sezon na śliwki i myślę, że ze śliwkami zamiast brzoskwiń,, też zda egzamin.
Nie jestem na diecie bezglutenowej. Nie jem cukru, drożdży i pszenicy (oprócz durum i orkisz) od 15.06.2014.
ODPOWIEDZ