14 sztuk
Składniki:
1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
1 jajko
1/3 szklanki mąki amarantusowej
2 łyżki ksylitolu
2 garści rodzynek
cynamon, u mnie około łyżki lub nawet więcej
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną opłukać w gorącej wodzie i gotować w lekko osolonej wodzie pod przykryciem wg sposobu przygotowania na opakowaniu, wystudzić.
Rodzynki namoczyć w wodzie aż napuchną, połączyć z kaszą jaglaną, jeśli stanie się lekko zbita,to należy ją pokruszyć.
Dorzucić resztę składników, wszystko dokładnie wymieszać rękami.
Mokrymi dłońmi formować kulki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec około 30 minut lub dłużej w 180 stopniach.
źródło:
http://feeleat.blogspot.com/2013/09/cyn ... lanej.html
cynamonowe kulki/ciasteczka jaglane
Moderator: Moderatorzy